Rize’de Yenidoğan Sağlık Taramaları ile Gelecek Güvence Altına Alınıyor

RİZE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN “GEBE BİLGİLENDİRME SINIFI VE ULUSAL YENİDOĞAN TARAMA PROGRAMI” KAPSAMINDA, HER YENİDOĞAN BEBEĞE SAĞLIK TARAMASI UYGULANIYOR

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu program, yenidoğanların erken dönemde tanı almasını ve gerekli tedavilerin zamanında yapılmasını sağlıyor.

2024 yılı itibarıyla Rize’de 2 bin 245 bebek taramadan geçirildi. Bu taramalar sonucunda, 12 bebeğe erken tanı konularak tedavi süreci başlatıldı ve olası hastalıkların ciddi sonuçlarından korunmaları sağlandı.

Programın amacı, gebelikten itibaren annelere doğum ve yenidoğan bakımı hakkında kapsamlı eğitimler vermek ve toplumda bilinçli doğum oranını artırmak. Anne adayları, gebelik ve doğum sürecinde ihtiyaç duydukları bilgileri ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezleri ve sağlıklı hayat merkezlerindeki Gebe Bilgilendirme Sınıfları'ndan alabiliyorlar. Ayrıca hastanelerdeki Gebe Okulları ve Doğuma Hazırlık Merkezleri de bu süreçte destek sağlıyor.

Yenidoğan Tarama Programı, bebeklerde oluşabilecek zekâ geriliği, beyin hasarı gibi kalıcı sağlık sorunlarını önlemek amacıyla erken teşhisin önemine vurgu yapıyor. Program aynı zamanda akraba evliliklerinin azaltılması yönünde toplum bilincini artırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik: "Rize ve Artvin Halkı Mecbur Değildir"
Rize'de zehir tacirlerine operasyon
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize'de ortalama yaşam süresi Belli Oldu