Rize'de Şiddetli Yağış Heyelana Neden Oldu: Asırlık Ahşap Ev Çöktü

RİZE'NİN ÇAYELİ İLÇESİNE BAĞLI BÜYÜKKÖY BELDESİ ÇAYCILAR MAHALLESİNDE OKUR AİLESİNE AİT 2 KATLI EV DE YAĞMURLARDAN NASİBİNİ ALDI. ASIRLIK AHŞAP EV HEYELAN NEDENİYLE YIKILDI

Rize'de etkili olan şiddetli sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesi Çaycılar Mahallesi'nde Okur ailesine ait asırlık ahşap ev heyelan nedeniyle çöktü. İki katlı tarihi evin alt kısmındaki taş duvarın yağmurlar sonucu çökmesiyle içerisi toprakla doldu. Ahşap çivilerle inşa edilen Rize evinin alt kısmındaki toprağın kayması sonucu evin bir bölümü çöktü ve yapı tamamen kullanılmaz hale geldi. Olay sonrası Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Rize İl Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edilerek inceleme ve hasar tespit çalışmalarına başladı.

"Can kaybı olmadığı için şükrediyoruz"

100 yılı aşkın süredir ailesinin bu evde ikamet ettiğini belirten Hamza Okur, yaşadıkları olayı şöyle anlattı: "Dün gece saat 03.00 sıralarında çöktüğünü öğrendik. 100 yılı aşkın süredir yaşadığımız evdi. Neyse ki içinde kimse yoktu, can kaybı olmadığı için şükrediyoruz. Normalde biz kalıyorduk, son 1 yıldır yarıcılar evde kalıyordu. Allah hayırlısını nasip etsin. Ev yıkıldı ama önemli olan can kaybının olmaması."

Heyelan sonucu zarar gören asırlık ev, Rize'nin geleneksel mimarisini yansıtan yapılar arasında yer alıyordu. Yetkililer, bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize'de Hortum çıktı , dolu yağdı sonra güneş açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Yaylada Küçükbaş Ve Büyükbaş Hayvanları İle Mahsur Kalan 6 Kişi Kurtarıldı
Rize'de Fırtına balıkçı kafeslerine zarar verdi