RİZE'DE PLANLANAN BÜYÜK FİLİSTİN BULUŞMASI BÜYÜK KALABALIK EŞLİĞİNDE DÜZENLENDİ. MİLLİ İRADE PLATFORMUNUN DÜZENLEDİĞİ ORGANİZASYONA HALKIN YOĞUN KATILIMI OLDU

Cuma saati çıkışında Şeyh cami önünde buluşan Rizeliler Filistine destek , İsraile lanet okudu ve yürüyüşe geçti. Rize milletvekili Muhammed Avcı Rize Valisi İhsan Selim Baydaş , Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar yürüyüşte yer aldı

İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ediyor. Masum sivilleri öldüren İsrail Ordusu’na da tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yurdun dört bir yanında vatandaş Filistin halkı için tek yürek oldu.
Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çay TV ekranlarından İsrail’in sürdürdüğü zulme karşı Rize halkını mitinge davet etti. 
Bu çağrının ardından binlerce Rizeli Milli İrade Platformu tarafından abluka altındaki Gazzeliler’e destek amaçlı protesto ve yürüyüş düzenlendi. İl merkezinde düzenlenen yürüyüşe Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bilsel, siyasi parti temsilcileri, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Cuma namazının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık önce Filistin’de hayatını kaybeden ve İsrail’e karşı direnenler için dua etti. 
Kalabalık yürüyüşte Rize sokaklarını inletti. Tepkiler İsrail’e, destek Filistin’e…
Yürüyüşün ardından konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, bu zulme Rize’den ses verdiklerini söylediler.


RİZELİ: “İSRAİL MÜSLÜMAN DÜŞMANIDIR”
Vatandaş İsrail için açtı ağzını yumdu gözünü: İsrail Müslüman düşmanıdır diyen Rizeli, bütün Müslümanlar için birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.
Yürüyüş sloganlar eşliğinde son buldu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çayeli Bakır'dan Genç Zihinlere Destek: Çayeli Zekâ Oyunları Süper Ligi Başladı
Rizeli İşyerine yaralı doğanı elleriyle besledi
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize'nin yüksek kesimlerinde kar kendini gösterdi