Rize’de Kar Yağışı Yükseklerde Etkili Oluyor

Türkiye’nin birçok şehrinde etkili olan kar yağışı doğu Karadeniz bölgesinde de yüksek kesimlerde ve bazı ilçelerde etkili olmaya devam ediyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Merkez ilçede 30, Ardeşen'de 1, Çamlıhemşin'de 6, Çayeli'nde 10, Derepazarı'nda 5, İkizdere'de 20, İyidere'de 4 ve Kalkandere'de 20 köy olmak üzere toplamda 96 köy yolunun ulaşıma kapandığı kaydedildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün kurduğu 7 Lastikli Yükleyici, 16 Grayder, 2 Kar Küreme Aracı, 8 Beko Loder, 6 Kamyon ve 35 personelden oluşan karla mücadele ekibinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği bilgisi verildi.

Öte yandan etkili olan kar yağışı nedeniyle İyidere ve Kalkandere ilçelerinde eğitim öğretime Salı günü ara verildi.İlçelerde kar kalınlığı 5 santimetreye yükselirken yükseklerde ise 20 santimetreye kadar yükseldi.

Diğer taraftan Rize Merkez’de kar yağışı görülmezken Dağbaşı mevkiinde etkili olan kar yağışı fatih mahallesinde etkili oldu.


Rize belediyesine ait yeni iş makinesi yolda hem küreme hem de tuzlama çalışması yaparak yolları gün boyu açık tutmaya çalıştı.

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Rize belediye başkanı Halil Bakırcı yeni aldıkları araç ile kar yağışının etkili olduğu yerlerde çalışma yürüttüklerini ihtiyaç halinde belediye sınırları dışında da çalışmalara yardımcı olacaklarını söyledi.

Başkan Bakırcı Sürmene kutlular mevkisinde çöp depolama alanının yolunun kar nedeniyle kapalı olduğunu bundan dolayı topladıkları çöpleri bu alana ulaştıramadıklarını kaydetti.

 

Ekipler yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekletilirken kar yağışının etkisini daha da arttırması bekleniyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?