Rize’de Kar Yağışı Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Yaylacılar Kurtarıldı

RİZE'DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE DÖNÜŞE GEÇEN YAYLACILAR VE HAYVANLARI, KARIN BEKLENENİN ÜZERİNDE YAĞMASI SONUCU YAYLALARINDA MAHSUR KALINCA İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİNCE KURTARILARAK İLÇE MERKEZLERİNE İNDİRİLDİ

Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yaylalarda mahsur kalan yaylacılar ve hayvanları, İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları sonucunda kurtarılarak ilçe merkezlerine indirildi. Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde meydana gelen bu olayda, kar yağışının beklenenden fazla olması birçok yaylacının geri dönüşünü zorlaştırdı.

Gito Yaylası’nda Mahsur Kalan Nur Demirbaş Kurtarıldı

Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinin ortak yaylası olan Gito Yaylası'nda, aracının arıza yapması nedeniyle bir gün daha yaylada beklemek zorunda kalan Nur Demirbaş, ertesi gün aniden bastıran kar yağışıyla hayvanlarıyla birlikte mahsur kaldı. Zor durumda kalan Demirbaş, Rize İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Bölgeye sevk edilen ekipler, yol açma çalışmalarının ardından yaylaya ulaştı ve Demirbaş ile hayvanları güvenli bir şekilde Hemşin ilçe merkezine indirildi.

Avusor Yaylası’nda Mahsur Kalan Yaylacılar Yardım İstedi

Bir diğer kurtarma operasyonu ise Çamlıhemşin ilçesine bağlı Avusor Yaylası’nda gerçekleşti. Kar yağışı nedeniyle dönüş yolunda mahsur kalan Hüseyin Kesimal, Muhammet Kesimal ve Mustafa Eskivar, Komilo köyü muhtarı Lütfü Sezgin aracılığıyla yardım çağrısında bulundu. Muhtar Sezgin ve İl Özel İdaresi ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda bölgeye ulaşıldı. Kar temizleme çalışmalarının ardından mahsur kalan yaylacılar güvenli bir şekilde Çamlıhemşin ilçe merkezine indirildi.

Ekipler Seferber Oldu

Rize İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, kar yağışının yoğun olduğu bu yaylalarda zamanında müdahalede bulunarak yaylacılara ve hayvanlarına ulaştı. Yapılan kurtarma çalışmaları, zor koşullarda da olsa yaylacılara güvenli dönüş imkanı sağladı. Yetkililer, kış şartlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgularken, yaylalarda yaşayanların ve hayvanların korunması için gerekli önlemlerin alınmasının önemini belirtti.

Yaylalardan güvenli şekilde indirilen vatandaşlar, kurtarma ekiplerine teşekkür ederek kış mevsiminde bu tür durumlarla karşılaşmamaları için daha dikkatli olacaklarını ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Araç Sayısı Artışa Geçti
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı
Çayeli Bakır’dan Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na Özel Etkinlikler