Rize'de Dolandırıcılar Yakalandı

Rize emniyeti dolandırıcılara geçit vermiyor

05.01.2014 günü saat: 11.30 sıralarında müşteki A.E. isimli şahıs evinde bulunduğu sırada ev telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahsın, A.E’nin üzerine hat çıkartıldığını, bu hattın hırsızlık olayına karıştığını, evinde arama yapacağız, elinde bulunan altınları ve paraları poşet içerisine koy, poşeti de bir okul önündeki bir araç üzerine bırak, demesi üzerine, A.E. 4 adet bilezik, 3 adet altın yüzük ve 1 adet alyans yüzüğü (Toplam 5000 Lira değerinde) poşete koyarak okulun önünde bulunan gri renkli araç üzerine koyarak olay yerinden uzaklaşır.

Aynı dolandırıcı, 06.01.2015 günü H.K isimli vatandaşımızın telefonunu +9 155 numaralı telefondan arayarak kendisinin polis olarak tanıtan şahıs H.K’ya “Rize’de bir kuyumcunun soyulduğunu ve 2 hırsızın yakalandığını, yakalanan şahısların çalmış oldukları altınları H.K’ya verdiklerini söyleyip, Savcı Beyin kendisini arayacağını ve telefona bakmasını söylemiştir. Akabinde kendisinin savcı olduğunu söyleyen şahıs H.K’ya altınları bul dediğini, kendisi de evde korktuğundan dolayı 5 adet altın burma bilezik, 1 adet orta kalın altın bilezik, 1 adet düz altın bilezik, 2 adet hasır takımı ve 14 adet küçük altını (Toplam 17000 Lira) kapıya gelen kendisini polis olarak tanıtan şahsa vermiştir.

A.E. ve H.K. isimli vatandaşlarımızın Emniyet Müdürlüğümüze gelerek şikâyetçi olmaları üzerine; yapılan titiz araştırmalar neticesinde kamera kayıtları incelenerek şahsın Şanlıurfa/Siverek nüfusuna kayıtlı Sezai K. olduğu tespit edilmiş, şahsın takibi sonucu Trabzon’dan Rize istikametine doğru tekrar bir dolandırıcılık olayı için geldiği sırada ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır.

Sezai K. isimli şahıs 09.01.2015 günü adli mercilere sevk edilmek üzere tahkikata başlanmıştır.

Dolandırıcılar kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTILI OLDUKLARI, HIRSIZLIK OLAYINA KARIŞTIKLARI, ARLARINA HAT ÇIKARTILDIĞI GİBİ vb. gibi iddialarda bulunup korkutarak para talep etmektedirler Unutulmamalıdır ki hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155 – 156’yı arayarak bilgi vermelidirler.

Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çaykur, Eylül Ayı Yaş Çay Ödemelerini Ne Zaman Yapacak ?
Ekrem Orhon Anısına Ovit Dağı’nda Cumhuriyet Tırmanışı Yoğun İlgi Gördü
Rize Ardeşen'de Heyelan: 3 Ev Tedbir Amaçlı Boşaltıldı
Ayder Yaylası Yeniden Doğdu: Koruma Projesi Tamamlandı
Deprem Sonrası Geldiği Rize’de Mozaik Sanatını İcra Ediyor