Rize’de Çalınan Sakal-I Şerif Bulundu

SAKAL-I ŞERİF BULUNDU. RİZE'NİN AKPINAR KÖYÜNDE YAŞANAN SAKAL-I ŞERİF ÇALINMA OLAYINDA GELİŞME. HIRSIZ VİCDAN AZABI ÇEKTİĞİNDEN SAKAL-I ŞERİF'İ HOCANIN ARABASININ CAMINA BIRAKARAK GİTMİŞ

Rize'nin Akpınar köyünde yaşanan Sakal-ı Şerif hırsızlığı olayı, köy halkı üzerinde büyük bir üzüntü yaratmıştı. 70 yıldır mübarek gün ve gecelerde köy camisinde sergilenen ve büyük bir manevi değere sahip olan Sakal-ı Şerif, 14 Eylül 2024 Cumartesi gecesi Mevlid Kandili'nde camide sergilenmek üzere dolaptan çıkarılmak istendiğinde yerinde bulunamamıştı. Bu durum üzerine cami yöneticileri hemen jandarmaya haber vermiş ve olayla ilgili inceleme başlatılmıştı.

Köylüler, Sakal-ı Şerif'in bir an evvel bulunmasını istemiş, köyün manevi değeri olan bu emanetin kaybolmasından dolayı derin bir hayal kırıklığı yaşamışlardı. Köy sakinlerinden Muhammet Ergin ve Ali Yılmaz, olayın köyde büyük bir üzüntüye neden olduğunu, Sakal-ı Şerif'in köyün bereket kaynağı olduğunu ve bir an önce bulunarak köye geri getirilmesini talep etmişlerdi.

Son gelen bilgilere göre, Sakal-ı Şerif'i çalan kişi pişman olup, vicdan azabı çekerek cami imamının arabasına geri bırakmış. Bu gelişme, köylüler arasında bir nebze olsun rahatlamaya neden olmuş olsa da, olayın yarattığı üzüntü hala taze. Köylüler, hırsızın bulunup cezalandırılmasını bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize'de Feci Kaza: 13 Yaşındaki Öğrenci Hayatını Kaybetti
Rize’de Gaziler Günü Programı: Vali Baydaş’tan Gazilere Onur Yemeği
Neslican Tay, Ölüm Yıldönümünde Anılıyor: Mücadelesi ve Güçlü Duruşu Unutulmuyor
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri