Rize Valisi Baydaş: "Bungalov Yapılarına İhtiyacımız Var, Ruhsatlı Zeminlerde Çözüm Üreteceğiz"

RİZE VALİSİ İHSAN SELİM BAYDAŞ, DERE YATAĞI, TAŞKIN SAHASI VE HEYELAN BÖLGELERİNDE BULUNAN BUNGALOVLARLA İLGİLİ TESPİTLER YAPTIKLARINI BELİRTEREK, BU YAPILARI YASAL ZEMİNDE RUHSATLANDIRMANIN YOLLARINI ARADIKLARINI SÖYLEDİ

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, hızla artan bungalov yapılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Baydaş, dere yatağı, taşkın sahası ve heyelan bölgelerinde bulunan bungalovlarla ilgili tespitler yaptıklarını belirterek, bu yapıları yasal zeminde ruhsatlandırmanın yollarını aradıklarını söyledi.

Vali Baydaş, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde artan turizm talebiyle birlikte konaklama çeşitliliğinin de arttığını vurguladı. Bölgede sayıları hızla artan bungalovların bir kısmının turizm belgesi olmadan veya kaçak olarak inşa edildiğinin tespit edilmesi üzerine, bu yapıların yıkımları gerçekleştiriliyor. Ardeşen'de yapılan toplantıda konuşan Vali Baydaş, bungalovlara ruhsat çıkarmak için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ifade etti.

Vali Baydaş, "Rize'de bungalov tipi konaklamaların olması gerekiyor. Bu yapıların bildirim kurallarına uygun, vergilendirilmiş ve çevresel etkilerinin kontrol edilebilir olması lazım. Biz kamu olarak her türlü kolaylığı sağlayacağız. Vatandaşlarımızdan da bu konuda adım atmalarını bekliyoruz" dedi.

Özellikle Fırtına Vadisi'nde çevresel etkilerin önemine dikkat çeken Vali Baydaş, "Dere yatağında ve taşkın sahasında olan bungalovlarla ilgili tespitlerimizi yapıyoruz. Bu yapıların ruhsatlandırılması ve alternatif alanların belirlenmesi konusunda destek vereceğiz. Turizm açısından bu meseleyi fırsata çevirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Baydaş, yasal sınırlar içinde bungalov yapılaşmasını teşvik edeceklerini, ancak yasaların izin vermediği alanlarda yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini belirterek, vatandaşlarla birlikte bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?