Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, Onkoloji Merkezi ile bölge insanına beklediği ve hak ettiği sağlık hizmetini sunmanın yanında sağlık turizmini geliştirerek şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, yaptığı açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yapımı tamamlanan onkoloji merkezimiz artık tüm birimleri ve ekipmanları ile birlikte halkımıza tam kapasite hizmet vermeye başlamıştır.” dedi.Merkezin, bölgenin çok büyük bir ihtiyacını giderdiğini söyleyen Türüt, şöyle devam etti:“Şu an itibari ile 40 yatak kapasiteli ayaktan robotik kemoterapi birimimizde günlük yaklaşık 30 hasta ayaktan medikal onkolojik (kemoterapi) tedavisini alabilmekte ve medikal onkoloji polikliniklerinde biri üniversitemiz kadrosunda olmak üzere 2 uzman tıbbi onkolog hocamızın varlığında günlük 150 civarında hastaya da poliklinik hizmeti verilmektedir. Radyasyon onkolojisi birimimizde biri Yrd. Doç. olmak üzere 3 uzman radyasyon onkolojisi hocamız nezaretinde son teknolojik donanıma sahip LINAC cihazı ile radyoterapi (ışın tedavisi) alan hasta sayısı günlük 40’ın üzerindedir.
Bu birimimiz ile ilgili her geçen gün artan potansiyel nedeniyle ileriye yönelik planlamalar da bir diğer taraftan yapılmaktadır. Nükleer tıp birimimizde yine 3 uzman nükleer tıp hekimimiz nezaretinde hizmet vermeye başlayan 3 odalı radyoaktif iyot odası kısmında, Karadeniz bölgesinde 3 odası bulunan tek merkez olmasına rağmen Mart ayına kadar randevular dolmuş durumdadır. Yine bu birimde hizmet veren 2 adet gama kamera cihazı ile her türlü nükleer sintigrafik tetkik bünyemizde yapılabilir hale gelmiştir. Bu birimde yine bölgemizde çok önemli bir eksiklik olarak değerlendirdiğimiz PET/CT (tüm vücut kanser tarama cihazı) cihazının da Mart aynın sonunda ilk hastasına çekim yapabileceğini buradan müjdelemek isterim. Bir Rizeli olarak büyük bir mutlulukla diyebilirim ki şu an itibari ile onkoloji merkezimizde uzman hekim açısından tam kapasiteye ulaşmış durumdayız ” diye ifade etti.Hizmet vermeye başlayan Onkoloji Merkezi sayesinde hastalarımız onkoloji alanında hiç bir şekilde artık büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacak diyen Türüt, “Onkoloji merkezimiz henüz çok çok daha yeni olmasına rağmen yukarıda zikrettiğim her bir ayrı birime ait bu sayıdaki hasta totalde değerlendirildiğinde, bu merkez açılmadan önce bölge insanı, Trabzon başta olmak üzere Ankara, İstanbul gibi Rize dışındaki illere gitmek zorunda kalıyordu. Dolayısıyla bu merkez bölge için çok büyük bir öneme sahip olup, gelecek için de, Rize’miz için de her açıdan büyük katkı sağlayacak konumda olacaktır. Rize merkez ve ilçeleri, Trabzon’un doğu ilçeleri, Artvin ve ilçeleri, Gümüşhane ve Bayburt’u da kapsayan yakın çevresine rahatlıkla hizmet vermeyi, ayrıca Gürcistan, Acara Cumhuriyeti ve Azerbaycan gibi ülkelerle de sağlık turizmini geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlayan bir onkoloji merkezi olarak hizmet vermeyi hedeflemekteyiz.
Şunu belirtmek isterim ki, çok çok büyük fedakarlıklar ve geceli gündüzlü emekle bitirilmiş olan onkoloji merkezimiz, yoğun bakımıyla, radyoaktif iyot odalarıyla, Karadeniz bölgesinde tek olma özelliğine sahip robotik kemoterapi birimiyle, PET/CT’si ile, VIP odalı yataklı servisleriyle, içinde onkoloji adına ne olması gerekiyorsa barındıran, Türkiye çapında örnek olacak ve belki de konsept bakımından benzeri çok az olan onkoloji merkezlerden biridir ” dedi.Bu merkezde hizmet gören hasta ve hasta yakınlarımızın psikososyal yönden desteklenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyleyen Türüt, “Kanser hastalarımız ve yakınlarının sadece hastalık sürecinde değil, hastalıktan sonraki süreçte de özellikle mental yönden desteklenmesine imkân tanıyacak çalışmalar yapıyoruz. Bu vesile ile bu merkezin yapımında emeği geçen kim varsa hepsine teşekkür ediyor, şifa bekleyen tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” şeklinde sözlerini noktaladı.