Rize Emniyetinden Açıklama

Rize sahil dolgu alanında meydana gelen ve 2 şahsın öldüğü, 1 şahsın ağır yaralandığı olayla ilgili olay yerinde bulunan 4 kişi Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

28.12.2015 tarihinde İlimiz Sahil Dolgu Sahası Deniz tarafı Kayalık alanda meydana gelen  ve 2 şahsın öldüğü 1 şahsın ağır yaralandığı “ Şüpheli Ölüm ” konusu ile ilgili olarak;

            Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde olayın gerçekleştiği akşam maktul şahıslarla birlikte oldukları tespit edilen Ü.Y, S.Y,  B.D ve S.G ekiplerimizce yapılan çalışmalarda yakalanmıştır. Cumhuriyet Savcısından alınan arama kararıyla Ü.Y isimli şahsın ikametinde ve iş yerinde yapılan aramalarda ruhsatsız Browning marka silah, bu silaha ait şarjör ve 14 adet mermi ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan malzemeler elde edilmiştir.

 

 

            Şahısların yapılan incelemesinde :

Şüpheli BD isimli şahsın: “ Uyuşturucu madde bulundurmak, satın almak kabul etmek, parada sahtecilik ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından toplam 5 adet suç kaydının olduğu,”

Şüpheli S.Y isimli şahsın: “Uyuşturucu madde bulundurmak, satın almak kabul etmek, hakaret, yaralama ve hırsızlık suçlarından toplam 10 adet suç kaydının olduğu,”

Şüpheli S.G. isimli şahsın “Hırsızlık, Uyuşturucu, Kasten yaralama, mala zarar verme ve suç eşyasını kabul etme suçlarından toplam 8 adet suç kaydının olduğu,”

Şüpheli Ü.Y. isimli şahsın “Uyuşturucu madde bulundurmak, satın almak kabul etmek, tehdit, yağma, 6136 sayılı Ateşli Silahlar kanunu’na muhalefet suçlarından toplam 65 adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır.”

 

 

İhmal Sonucu Ölüme Sebebiyet verme, 6136 sayılı Kanun’a Muhalefet, Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Satmak ” konusu ile ilgili olarak Müdürlüğümüzce işlemleri tamamlanan şahıslardan B.D, S.Y ve S.G Cumhuriyet Savcılığından Ü.Y isimli şahıs ise çıkarılmış olduğu mahkemece Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardır.

 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi