Rize Çayeli'nde Büyük Heyelan

RİZE'DE BİR KAÇ GÜNDÜR ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR BERABERİNDE HEYELANLARA NEDEN OLDU. ÇAYELİ İLÇESİ BÜYÜKKÖY'DE BU SABAH YAŞANAN HEYELANDA 15 TEMMUZ 2021 TARİHİNDE YAŞANAN HEYELAN SONRASI BOŞALTILAN 3 EV YIKILDI

Rize'de son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, özellikle kırsal bölgelerde heyelanlara yol açtı. Çayeli ilçesinin Büyükköy beldesinde bu sabah yaşanan heyelanda, 15 Temmuz 2021’deki heyelan sonrası boşaltılan 3 ev yıkıldı. Neyse ki, olayda can kaybı yaşanmadı, ancak bölge halkı büyük korku ve panik yaşadı.

Rize’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürürken, düşük rakımlı köylerde ve sahil kesimlerinde yağmur yağışları devam ediyor. Çayeli ilçesi Büyükköy’de gerçekleşen heyelan, geniş bir alanı etkiledi. 2021 yılında gerçekleşen büyük heyelanın ardından boşaltılan evlerin yıkılması, bölgedeki riskin ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Heyelanla birlikte yamaçtan kopan büyük bir toprak kütlesi, dere yatağını doldurarak doğal bir baraj oluşturdu. Bu durum, sel sularının birikmesine ve bölge için yeni bir tehdit oluşturmasına neden oldu. Ekipler, hasar tespit çalışmaları başlatırken, doğal barajın yarattığı potansiyel sel riski konusunda da incelemeler yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş: "heyelan Riski Devam Ediyor"
Rize’de Heyelanın Yaşandığı Alan Havadan Görüntülendi
Rize’de Şiddetli Yağışlar Pazar İlçesinde De Heyelanlara Neden Oldu
Rize Valiliğinde aşırı yağış uyarısı
Çayeli'nde Büyükköy'de selden sonra büyük tehlike