Rize, Ayder'in "Türkiye’nin Davos’u" Olma Yolunda İlk Adım: Uluslararası Ayder Forumu Başlıyor

Rize’nin gözde turizm merkezi Ayder, uluslararası arenada önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Rize Valiliği himayesinde, Rize Belediyesi'nin katkılarıyla ve RİBİAD Derneği'nin organizasyonunda, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) ile iş birliği içerisinde düzenlenecek olan "Uluslararası Karadeniz Rize Ayder Forumu" büyük ilgi topluyor. Forumda bu yıl "Karadeniz Bölgesinde Lojistik ve Ulaştırma" konuları ele alınacak.

Ayder, Davos Olma Yolunda İlerliyor
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ayder’in uluslararası bir platform haline getirilmesi için yapılan bu organizasyonun önemine dikkat çekti. Baydaş, "Ayder’in Davos gibi global bir merkez olmasını hedefliyoruz. Bu forum, Karadeniz Bölgesi’ni uluslararası gündeme taşırken, bölgesel sorunları da parlamenterler düzeyinde tartışmaya açacak" dedi.

Stratejik Konumuyla Rize
KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajiyev ise Karadeniz’in Asya ile Avrupa arasında köprü görevi görmesi ve enerji hatlarının kesişme noktasında yer almasının Rize’yi stratejik kıldığını belirtti. Hajiyev, Ayder’in doğal güzelliklerinin de bu forumu benzersiz hale getirdiğini vurgulayarak, "Ayder Forum'u dünya çapında bilinen bir platform haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Lojistik ve Ulaştırma Vurgusu
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise bu yıl forumda yalnızca lojistik ve ulaşım konularının ele alınacağını ifade etti. Metin, İyidere Lojistik Limanı ve Rize-Artvin Havalimanı gibi projelerin bölgeyi ticaret açısından bir merkez haline getireceğine değindi. Forumun, Rize’nin turizm ve ticaret alanındaki potansiyelini artıracağı öngörülüyor.

Gelecek Yıllarda Farklı Temalar
Vali Baydaş, Ayder Forumu’nun her yıl farklı temalarla düzenlenerek bölgesel ve uluslararası gündemlerin burada şekillendirilmesini hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, organizasyonun ilerleyen yıllarda tamamen Ayder’e taşınması planlanıyor.

Forum sonunda, Rize İyidere Lojistik Merkezi gezisi ve Ayder’de bildiri sunumu gerçekleştirilecek. Pazar günü ise katılımcılar Ayder’de düzenlenecek gezi ve fidan dikim etkinliği ile doğayla buluşacak.

Ayder Forum'u, bölgenin ekonomik kalkınmasına ve turizm potansiyelinin uluslararası alanda tanınmasına büyük katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rizeli Çocuklardan Çevreye Duyarlılık Mesajı: "Yere İzmarit Atma, Geleceğini Karartma"
Rize Belediyespor, Spor Toto'ya Mağlup Oldu: Gözler Rize Derbisine Çevrildi
Rize Belediyesi’nden Avrupa Spor Haftası Kapsamında Spor Etkinliği
Rize’de Çalınan Sakal-ı Şerif Vicdan yapan hırsız tarafından yerine bırakıldı
Rize İnstagram sayfaları