RİZE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLARI BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLMAK İÇİN GÖREVLERİNDEN SİTİFA ETTİLER. İSTİFA EDEN İLÇE BAŞKANLARI ÇAYELİ - ÇAMLIHEMŞİN - DEREPAZARI - FINDIKLI - PAZAR

Çayeli, Çamlıhemşin, Derepazarı, Fındıklı ve Pazar İlçe Başkanları 2024 Yerel seçimlerinde aday adayı olmak için Ak Parti Rize Teşkilat Başkanı Reyhan Bekar Mataracı'ya istifalarını sundular.

İstifa edip Belediye başkanı aday adayı olan ilçe başkanları şöyle.

Çayeli Ak Parti İlçe başkanı İshak Karahan , Çamlıhemşin Ak Parti İlçe başkanı Ömer Altun , Derepazarı Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Köse , Fındıklı ak parti ilçe başkanı İsmail Fethi Velioğlu , Pazar Ak Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız..

ADAYLARIN ÖZGEÇMİŞİ

ADEM YILDIZ
1968 Yılında Pazar’da doğdu.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Bürosunda Yöneticilik görevinde iştigal etmektedir. Siyasi hayatına 2001 yılında Pazar İlçe Kurucu Yönetim Kurulu ve Başkan Yardımcılığı görevleri ile başladı.2008 yılında bir dönem Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu.2006 yılı ile 2013 yılları arasında 2 dönem İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.2014 yılında İl Yönetim Kurulu Üyeliği Seçim İşlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 07.02.2019 yılında tekrar Pazar Ak Parti İlçe Başkanlığına atandı.2020 yılında kongrede tekrar İlçe Başkanı olarak seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.14 Ağustos 2023 tarihinde, 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde AK Parti Pazar Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.

ERKAN KÖSE
1966 yılında Derepazarı’nda doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Derepazarı’nda tamamladı. ÇAYKUR kurumundan emekli oldu. Derepazarı Çay fabrikasında TÜRK-İŞ sendikasında genel sekreter olarak, işçi temsilciliği akabinde HAKİŞ sendikasına bağlı ÖZGIDA-İş sendikasında iki dönem fabrika temsilcisi olarak görev yaptı. Siyasi olarak, Refah Partisi sonrasında iki dönem AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.27 Eylül 202’de yapılan 7. Olağan İlçe Kongresiyle İlçe Başkanlığına seçildi. Ayrıca uzun bir süre Derepazarı Merkezi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası olan Köse 14 Ağustos 2023 tarihinde 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde AK Parti Derepazarı Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.

İSHAK KARAHAN
05.04.1980 yılında Çayeli’nde doğdu. İlkokulu Atatürk İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu Çayeli İmam Hatip Lisesi Ortaokul kısmında, liseyi Rize Süper Lisesi’nde tamamladı. 1998 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 2003 yılında mezun oldu. Askerliğini Ankara’da kısa dönem erbaş olarak tamamladı. 2004 yılında başladığı ticaret hayatına farklı sektörlerdeki yatırımları ile halen devam etmektedir. 2005 yılında Rize Müsiad Gençlik Kolu Yönetiminde görev aldıktan sonra 1 dönemde Müsiad ana kademe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2007 yılında AK Parti İl Gençlik Kolu Yönetimi’nde Başkan Yardımcısı olarak aktif siyasi hayatına başladı. 2011 yılında yapılan kongrede Ak Parti Çayeli İlçe Yönetimi’ne girdi. Akabinde 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti adına Çayeli Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 3,5 yıl Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptıktan sonra 25 Ağustos 2017 tarihinde ilk olarak Genel Merkez ataması ile Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı olarak göreve başladı. 23 Ekim 2017 ve 19 Ekim 2020 tarihlerinde yapılan kongrelerde ilçe başkanlığı görevine devam etti. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Büyük Cafer Paşa Mahallesi’nde yaşamına devam eden Karahan, 14 Ağustos 2023 tarihinde 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde AK Parti Çayeli  Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.

İSMAİL FETHİ VELİOĞLU
1950 Yılında İstanbul’da doğdu.
İlk ve orta eğitimini Fındıklı’da, lise eğitimini ise İstanbul’da tamamladı.1978 yılında İstanbul Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Serbest Diş Hekimliği yapmaktadır.2010 -2014  yılları arasında AK Parti fındıklı İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Belediye Başkanlığı için  aday adayı oldu.18 Ekim 2020’de Olağan Kongre ile AK Parti Fındıklı İlçe Başkanı olarak seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Velioğlu, 14 Ağustos 2023 tarihinde 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde AK Parti Fındıklı Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.

ÖMER ALTUN
1977 yılında Çamlıhemşin’de doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Pazar’da tamamladı. Turizm ve Hayvancılık sektöründe çalışmaktadır. Maran Gıda aile şirketinde Yönetim Kurlu Başkanı olarak görev yapmaktadır.20 Ocak 2012 tarihinde İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak, AK Partide siyasi hayatına başladı.2 Dönem Yerel Yönetimler Başkanlığı görevini yürüttü.2017 yılında İlçe Başkanlığı görevine Kongre ile getirildi.10 yıl Çamlıhemşin, Ayder Çevre ve Turizm Dernek Başkanlığı görevinde bulundu. Çamlıhemşin Ayder Kayak spor Derneğinde Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. Pazar Ticaret Odasında Meclis Üyeliği görevi devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 14 Ağustos 2023 tarihinde 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde AK Parti Çamlıhemşin Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize'de feci kaza ucuz atlatıldı
Çayeli Bakır'dan Genç Zihinlere Destek: Çayeli Zekâ Oyunları Süper Ligi Başladı
Rizeli İşyerine yaralı doğanı elleriyle besledi