Rıfat Yazıcı, Ardeşen'de Kaçkar Köyü'nde Yavru Ayılarla Karşılaştı

RİZE'NİN ARDEŞEN İLÇESİ, KAÇKAR KÖYÜ'NDE YAŞAYAN RIFAT YAZICI,AĞAÇTA RASTLADIĞI YAVRU AYILARLA BEKLENMEDİK BİR KARŞILAŞMA YAŞADI.AYI YAVURLARINA EKMEK BIRAKAN YAZICI, YEMEĞUNUZİ YİYİN ANANİZUN YANİNA GİDİN DİYE SESLENEREK GÜZEL BİR ANIYI VİDEOYA ALDI

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Kaçkar Köyü'nde yaşayan Rıfat Yazıcı, geçtiğimiz günlerde evinin yakınlarındaki ağaçta rastladığı yavru ayılarla beklenmedik bir karşılaşma yaşadı.ayılara ekmek bırakan yazıcı, yemeğunuzi yiyin ananizun yani gidin diye seslenerek güzel bir anıyı videoya aldı

Yazıcı, sabah saatlerinde bahçesinde çalışırken aniden duyduğu sesler üzerine dikkat kesildi. Seslerin geldiği yöne doğru ilerleyen Yazıcı, bir ağacın tepesinde iki yavru ayının bulunduğunu fark etti. Şaşkınlık ve heyecan içinde olan Yazıcı, ayılara zarar vermeden izlemeye karar verdi ve bu sırada onlara seslendi.

"Beni korkutmayın, siz de korkmayın," diye seslenen Rıfat Yazıcı, yavru ayıların kendisine zarar vermeyeceğini anladıktan sonra olayın sakin bir şekilde geçmesini sağladı. Yazıcı, "Bu yavruların annesi yakındadır diye düşündüm ve dikkatli bir şekilde gözlemledim. Neyse ki herhangi bir tehlike yaşanmadan yavrular ağaçtan indi ve ormana doğru uzaklaştı," dedi.

Kaçkar Köyü sakinleri arasında hızlıca yayılan bu olay, bölgede yaşayan insanların doğayla iç içe yaşamalarının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Uzmanlar, bu tür karşılaşmaların doğal yaşam alanlarının korunmasının önemini bir kez daha hatırlattığını belirterek, bölge halkının dikkatli ve duyarlı olmasını önerdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?