Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?

RİZE BALIK TEZGAHLARINDA PALAMUDUN TANESİ 60 TL’DEN SATIŞA SUNULURKEN, DİĞER BALIK TÜRLERİNDE İSTAVRİT: 100 TL - MEZGİT: 100 TL - LÜFER: 150 TL ALICI BULUYOR

 1 Eylül’de "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, dolu ağlarla kıyıya dönmenin sevincini yaşıyor. Bu yıl denizlerin bereketiyle dolup taşan balıkçılar, özellikle palamudun bolluğundan oldukça memnun. Geçen sezon neredeyse hiç yüzünü göstermeyen palamut, bu yıl tezgahları adeta şenlendirdi.

Ancak, son günlerde palamutların Rusya kıyılarına doğru göç etmesi, balıkçı esnafında endişe yarattı. Sezonun başındaki bolluk yerini belirsizliğe bırakırken, esnaf önümüzdeki günlerde palamut miktarının düşebileceği ihtimaline karşı temkinli. Yine de şu an için tezgahlar bol palamutla dolu ve halk da bu bolluğun tadını çıkarıyor.

Diğer yandan, denizlerin sultanı olarak bilinen lüfer, bu yıl beklentilerin altında kaldı. Balıkçılar, palamuttaki bolluğa rağmen lüferin istenen seviyede avlanamamasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyor.

Tezgahlardaki Balık Fiyatları
Palamut bu yıl sofraları şenlendirecek gibi gözükse de, fiyatlar merak konusu. Rize balık tezgahlarında palamudun tanesi 60 TL’den satışa sunulurken, diğer balık türleri de şu fiyatlarla alıcı buluyor:

İstavrit: 100 TL/kg
Mezgit: 100 TL/kg
Lüfer: 150 TL/kg
Balık fiyatlarının mevsimsel olarak değişebileceğini belirten esnaf, vatandaşların palamut sezonunun devam ettiği bu dönemde balık tüketimini artırmasını öneriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Pınar Altuğ Atacan Rize’de Bahçeye Girip Çay Topladı