Oy Rekortmeni İlçeler İstanbul’da Buluştu

Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilmiş cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla oyu vererek, en yüksek oy oranına ulaşan Adıyaman’ın Sincik ilçesi ile Rize’nin Güneysu ilçesi İstanbul’da buluştu.

Türkiye’de ilk kez vatandaşların oy kullanarak seçtiği cumhurbaşkanı seçiminde kırılması zor oy oranına ulaşan Adıyaman’ın Sincik ilçesi ile seçilmiş cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu ilçesi İstanbul’da buluştu. Bağcılar’da bulunan Adıyamanlılar Vakfı’nda düzenlenen kutlama programına, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ömer Özkartal, Ridef Genel Başkanı Celal Erdoğan, Güneysu Derneği Başkanı Metin Terzi, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Sincik ve Güneysu’yun bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bir tarafı yağmurlu bir tarafı da güneşe doğmayan iki ilçenin birleşmesinden çok mutluyum. Sincik ve Güneysu’yun bir araya gelmesindeki faziletlerden bahsederken ne kadar içimize sıkıştırıldığımızı bir kez daha gördüm. Zannetmeyin ki siz sadece Sincik ve Güneysu için ya da Türkiye için 96 ve 93’ü verdiniz. 96 ve 93’ü vererek Somali’deki çocukların umutlarını yükselttiniz. Siz, 96 ve 93’ü Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin altına iradesi olarak koyarak Sincik’in unutturulmuşunu hatırlatmak, Güneysu’yun da bir hemşehrisine, bir evladına oy vermiş olmadınız” diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu Sincik ve Güneysu’yun aynı duyguları paylaştığını kaydederek, “Güneysu coğrafyamız Karadeniz’inde, Sincik ise güneydoğuda. Her ne kadar bir birlerine uzak olsalar da aynı duyguları paylaşma konusunda bir şehrin iki mühendisi gibidir. Çünkü aynı duyguları paylaşıyorlar. Aynı şey ile heyecanlanıp aynı şey ile mutlu oluyorlar” dedi.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Ovit Kış Sporları ve Çifteköprü Turizm Bölgesi Unutuldu
Rize’de Zehir Tacirlerine Darbe: 4 Kişi Yakalandı
Muhittin Bayrak: "Emekli Aç, Emekli Perişan! 4 Bin TL ile Kim Bayram Edebilir?"
EĞİTİM-BİR-SEN'in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dersi Girişimine Eğitim Bir Sen'den Tepki
Çamlıhemşinli yazar Burcu Tüylüoğlu’ndan kalplere dokunan ilk çocuk kitabı: Sihirli Köpük Baloncukları