Rize Valisi Nurullah Çakır heyete yemek ikram etti. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın ve diğer yöneticilerin de katıldığı yemekte konuşan Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize ile Siirt arasında güçlü bir bağ olduğunu belirterek, “Rize ile Siirt arasında güçlü bağlar var. Öncelikle Sayın Başbakanımız ve eşi kıymetli hanımefendiyi öyle bir güçlü bağın oluşumunda, Türkiye’nin birlikteliğinin gücünü ifade etme anlamında altını çizmemiz gerekiyor. Siirt’in demokrasi tarihimizde özel bir yeri var. Yiğidin düşürülmeye çalışıldığı bir yerde yine yiğide sahip çıkma operasyonu vardır Siirt’te. Sayın Başbakanımızın demokrasi tarihindeki Siirt’te kesişen kaderini ve Rize’nin yetiştirdiği, Rize’nin evladı olan dünya lideri başbakanımızın bu anlamdaki kaderini iyi biliyorsunuz. Bunun da altını çizmek istiyoruz” dedi.
YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKTI
Siirt Valisi Ahmet Aydın konuşmasında Vali Çakır’ın sözünü hatırlatarak, “Rize ili Siirt’in gerçekten bir kader birliği var. Çok önemli iki il. Türkiye’nin kaderini değiştirecek sayın başbakanımız, kıymetli hanımefendileri. Yine, Siirt’te yiğidin düştüğü yerden kalkması. Bunun ayrı bir önemi var. Siirt’in ayrı bir bereketi var. Siirt gerçekten evliyalar diyarı. Tilo’nun bereketini alan Veysel Karani’nin suyundan içen insanların yaradan yollarını açık ediyor. Sayın Başbakanımız bu hale geldi. Çok şükür dünya lideri oldu. Rabbim nasip ederse 2023 vizyonumuz var. Onları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çözüm sürecinde inşallah çok kısa zamanda çözümü elde ettikten sonra Türkiye’yi kimse tutamayacaktır” diye konuştu.
Vali Aydın, Süper Lig'e çıkan Çaykur Rizespor’a başarılar dilemek isterken dili sürçerek “Siirtspor rabbimiz izni ile Süper Lig'e çıktı. Ayağınız uğurlu geldi sayın valim” şeklindeki sözleri üzerine Vali Çakır, “İnşallah Siirt de çıkacak” diyerek Aydın’ı düzeltti. Bu diyalog gülüşmelere neden oldu.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da Türkiye’de Türk-Kürt sorunu olmadığına dikkat çekerek “Son günlerde; çözüm ve barış konuşuluyor. Aslında bunlara gerek yok. Bu kendi içimizde zaten olan bir şeydir. Bu ülkenin her tarafı hepimizin. Hiçbir farklılığımız yoktur. Bizim Rize’de bazı ailelere Kürt denir. Ama Kürtmüdürler, Tükrmüdürler kendileri de bilmez. Benim dedelerim 1750’li yıllarda Mısır İskenderiye’den bu bölgeye gelmiş. Arapmıyım, Türküyüm bilmiyorum. Ama kimisi kendine Türk demiş, kimi Kürt demiş, kimi de laz demiş. Ama manzara budur. Burada bir sorunumuz yok. Türkiye’nin de sorunu yok. Suni bir sorun oluşturduk. İnşallah bu sorun en az zararla sona erer” ifadelerini kullandı.