Mustafa Külünkoğlu'ndan Açıklama

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, kentin yatırım çekebilmesi için Organize Sanayi Bölgesi (OSB), havaalanı, alışveriş merkezi (Avm), hızlı tren gibi önemli projelere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Külünkoğlu, yaptığı açıklamada, "İlimizi, bölgeyi ve ülkeyi kalkındırmanın yolu en başta ulaşım ağının yaygın ve modern olmasından geçmekte. Ulaşım altyapısı hızla güçlenen bölgemiz daha hızlı bir şekilde kalkınacaktır. İnsanımız daha erken refaha kavuşacaktır. Rize'nin 130 yıllık hayali ve bazıları için hayal proje olarak nitelendirilen Ovit Tüneli gerçekleşiyor. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda Rizeli, Erzurumlu, Mardinli kazanacak. GAP ürünlerinin limanlara ulaşmasıyla Güneydoğulu kazanacak. Rahat bir ulaşım sağlayan Rizeli ve Erzurumlu vatandaşlar kazanacak. Ama sadece Ovit Tüneli'nin açılması Rize ekonomisi ve Rize'ye gelecek yatırımlar için yeterli değildir. Ovit Tüneli ile birlikte OSB'nin bir an evvel bitirilmesi, alışveriş merkezinin yapılması, havaalanı ve hızlı tren projelerinin de Rize'ye kazandırılması gerekmektedir." dedi.

"RİZE'Yİ KALKINDIRMAK İÇİN HAVAALANI GEREKLİ"

Külünkoğlu, Rize'yi kalkındırmanın en önemli yollarından birisi de havaalanı yapılması olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "En modern ve hızlı ulaşım aracı olan hava yolu taşımacılığı ülkemizin en doğu illerinden biri olan Rize için artık şart olmuştur. Çünkü ilimiz ve bölgenin coğrafi güzelliği insanları her geçen gün daha fazla kendine çekmektedir. Artık dünyanın tanıdığı Ayder ve Anzer yaylalarımız vardır. Bunların yanında güzellikleri ile insanları büyüleyen diğer yaylalarımız bulunmakta. Bu yaylalarımız artık deniz turizminden insanları yayla turizmine çektiği an önemli merkezler olmuştur. Ayrıca kış döneminde kayak turizminin yapılacağı yerler olacaktır. Bunları artırabiliriz. Fırtına ve İyidere üzerinde rafting. Ayder ve İkizdere de heliski, kampçılık, dağcılık, jeep safari bunlardan birkaçıdır. İşte bu güzellikleri görebilmek için insanları bölgeye en kısa sürede getirmemiz gerekmektedir. Bu da en hızlı ulaşım aracı olan havayolu ile olmaktadır."

Külünkoğlu, bu projelerin hayata geçirilmesi adına tüm Rizelileri el birliği yapmaya davet ederek, "Rize'yi de yatırım merkezi haline getirmeli ve göç veren değil göç alan, daha yaşanabilir bir kent olması için çalışmalıyız." diye sözlerini tamamladı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?