Mehmet Erdoğan ; Ulusal Çay Konseyi 2008 yılında ülkemizin önemli tarım ürünü olan çay sektörünü geliştirip katma değer kazandırmak için kurulmuştur. İki yılda bir seçimle 9 üyeden oluşan Yönetim Kurulu’ndan oluşmaktadır. Yönetim Kulunda iki ÇAYKUR temsilcisi, iki Ziraat Odası temsilcisi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve iki sanayici ile T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı görevlendirmesi sonrası Bitkisel Üretim Genel Müdürü ile birlikte 9 üyeden oluşmaktadır.
Herkesin bildiği üzere çay sektöründe ki sorunların çözümünde kilit nokta bütün sektörü kapsayıp düzenleyecek bir çay kanunun gerekliliğidir. Bu sorunun çözümü için daha önceden de çalışma başlattık fakat çok çeşitli tepkilerden dolayı çay kanunu çıkartamadık. O günden bu güne 13 yıl geçti. Biz halen çay sektörünün sorunlarını çözemedik. Üst makamlara çay kanununun gerekliliğini sürekli ilettik. Bunun sonucunda Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatlarıyla Çay İhtisas Üniversitesi olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan ve tüm paydaşlardan fikir alışverişi yapılan “Çay Kanun Taslağı” çalışmalarında, Ulusal Çay Konseyi sektör sorunları doğrultusunda görüş önerilerini iletmiş, taslak çalışmalarında yer almıştır.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan Çay Kanun Taslağı’nın beşinci maddesinde yer alan çay fiyatını ‘Ulusal Çay Konseyi Belirlesin ‘ ifadesi çok tartışılmaktadır. Belli gruplar Ulusal Çay Konseyi Başkanı olarak bizleri de hedef göstererek haksız bir tartışmayı üstümüzden yürütmektedir. Şunu samimiyetle ifade etmek isterim ki Çay Kanunu’nda ki ilgili madde için bizim görüşümüz: “Yaş çay fiyatı belirlenirken Ulusal Çay Konseyi ‘yaş çay fiyatı görüş önerisi’ sunsun ve Tarım Orman Bakanlığı’na göndersin, onların değerlendirmesiyle yaş çay fiyatını Bakanlık açıklasın” şeklinde olmuştur. Biz kesinlikle yaş çay fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirlesin demedik.
Kamuoyunda çıkan haberleri üzüntü ile takip etmekle birlikte, Ulusal Çay Konseyi ve Yönetim Kurulu hedef gösterilmekte kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Çay hepimiz için önemli bir değer. Çay sektörünün kar etmesi başta ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Çay Kanunu sektör için şarttır. Bütün tarafların mutabık olduğu bir kanun için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. TBMM Başkanlığına sunulan Çay Kanunu Taslağında belirtildiği gibi yaş çay fiyatını Ulusal Çay Konseyi belirler maddesinin, Ulusal Çay Konseyi Yaş Çay Fiyat önerisini tüm taraflarla görüşerek hazırlar ve Bakanlığa sunar. Bakanlık veya ilgili kurum açıklar şeklinde düzeltilmesi talebimizi iletmiş olup, sizin aracılığınız ile kamuoyuyla paylaşmak isteriz dedi.
{{member_name}}
{{formatted_date}}
{{{comment_content}}}
YanıtlaYükleniyor ...
Yükleme hatalı.