Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu Rize'de İncelemelerde Bulundu

KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI BATUHAN MUMCU RİZE’DE. MUMCU’NUN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARET KAPSAMINDA RİZE VALİSİ İHSAN SELİM BAYDAŞ İLE BİRLİKTE KENTİN ÖNEMLİ KÜLTÜREL VE TURİSTİK NOKTALARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Rize’de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile birlikte kentin önemli kültürel ve turistik noktalarında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında yetkililerden bölgenin kültürel mirası ve turizm potansiyeli hakkında detaylı bilgiler alındı.

Ziyaret programı kapsamında ilk durak Rize Müzesi oldu. Müze Müdürü Seyhan Kurt, müzenin tarihi yapısı, mimarisi ve sergilenen eserler hakkında heyeti bilgilendirdi. Ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ni ziyaret eden heyet, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bayram Yığcı’dan merkezde yapılan etkinlikler ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Mumcu ve beraberindeki heyet, Çay Çarşısı'nda Rize'nin simgesi olan çayın kültürel ve turistik açıdan taşıdığı önemi vurguladı. Mumcu, çayın Rize’nin ekonomik ve sosyal hayatına katkılarından bahsetti. Ziyaret sırasında Çaymer Ofisi'nde farklı çay türlerinin tadımı yapıldı.

Son olarak heyet, Çaykur Ziraat Botanik Çay Bahçesi'ni ziyaret etti. Burada yetkililer, çayın üretim aşamaları hakkında kapsamlı bilgi sunarak, çayın topraktan fincana uzanan yolculuğunu detaylarıyla anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize'de Hortum çıktı , dolu yağdı sonra güneş açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Yaylada Küçükbaş Ve Büyükbaş Hayvanları İle Mahsur Kalan 6 Kişi Kurtarıldı
Rize'de Fırtına balıkçı kafeslerine zarar verdi