Köymen'den Gündeme Düşecek Açıklamalar

CHP Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, seçim kampanyasında il teşkilatında kimilerinin kendisini gönülden desteklediğini, kimilerinin de destekliyor gibi göründüğünü söyledi. CHP adayı Köymen, MHP adayı Cem Kazmaz’ın da AKP’ye çalıştığını öne sürdü.

CHP Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, seçim kampanyasında il teşkilatında kimilerinin kendisini gönülden desteklediğini, kimilerinin de destekliyor gibi göründüğünü söyledi. CHP adayı Köymen, MHP adayı Cem Kazmaz’ın da AKP’ye çalıştığını öne sürdü.Yaptığı açıklamada Köymen, 1 Kasım seçimlerinde hem Rize’de hem Türkiye’de beklenmeyen sürpriz bir sonuç çıktığını belirterek, “Ben hayırlı olsun diyorum, milletin iradesi bu şekilde tecelli etti. Hep birlikte göreceğiz. Ben ülke genelindeki tabloya bakıldığında CHP’nin Rize’de başarılı olduğuna inanıyorum. CHP Rize’de Cumhurbaşkanına karşı yarıştı. Bunu dikkate almak gerekir. Özellikle, saha çalışmalarında birçok kişinin beğenisini kazanmama rağmen ‘kusura bakmayın, oyumuzu Cumhurbaşkanına vermek zorundayız, keşke siz de AKP’de olsaydınız’ ifadeleriyle karşılaştım.” dedi.

İktidarın, Cumhurbaşkanının, Güneydoğu ve Kürt sorunu ile ilgili uyguladığı politikalar ve olağanüstü hal şartları nedeniyle böyle bir sonuç çıktığını düşündüğünü ifade eden Köymen, şunları söyledi:

MİLLİYETÇİ DUYGULAR KAMÇILANDI

İktidar partisi milliyetçi duyguları kamçıladı. Bu nedenle, başta MHP olmak üzere birçok partinin oyları AKP’ye kaydı. Bahçeli’nin ülke genelinde yaptığı gibi Cem Kazmaz Rize’de AKP’nin ekmeğine yağ sürdü. Kendi partisine zarar verdiği gibi bize de zarar verdi. Bizi PKK ile HDP ile aynı dili kullanmakla suçladı. Şimdi çıksın cevap versin; bu kişi AKP için çalıştı. Cem Kazmaz hakkında birçok duyum almıştım, onların hepsinin doğru olduğuna inanıyorum. Çıkıp işkembeden atıyordu, şimdi çıksın konuşsun bakalım. Bu sonuçların sorumlusu Türkiye’de Bahçeli, Rize’de Cem Kazmaz’dır; altın tepsiyle hediye ettiler seçimi AKP’ye… TBMM başkanlığı seçiminde o zamanki tavrıyla ‘Hayır’ diyerek, MHP’nin 80 milletvekilinin de 40’a düşmesine sebep oldu. Bunun vebali MHP’dedir.

ÜLKEMİZİ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR

Ülkemizin geleceği için hayırlı olmasını diliyorum ama hiç öyle tahmin etmiyorum. Bu konjonktürde Güneydoğu’daki sorun Türkiye’nin çok sıkıntılı günlere gebe olduğunu gösteriyor. İnşallah yanılırım ama Güneydoğu ile ilgili olarak çok sıkıntılı günler yaşayacağız.

YEREL SÖYLEMLERİMİZ KABUL GÖRMEDİ

Rize ile ilgili olarak; yıllardır çayda AKP’nin çözemediği sorunlarla ilgili olarak çok güzel politikalar ortaya koyduk ama en ufak bir kabul görmedi. Rize’nin yerel sorunlarını dile getirdik, o projeleri takip edeceğimizi, hızlandıracağımızı söyledik fakat onlar da kabul görmedi. Ve maalesef insanların kafasındaki yanlış algı, 1950 yılları öncesinde, o şartlar altında yapılan bazı yanlış uygulamalardan bizi sorumlu tuttular. CHP’ye bakış açısı maalesef Anadolu’da ve Rize’de değişmedi.

GÖNÜLDEN DESTEKLEYENLER VE İŞ OLSUN DİYE DESTEKLEYENLER…

Ne yapmamız gerekir? Ben şunu gördüm. Sadece Rize’de değil, Türkiye genelinde CHP teşkilatları maalesef AKP’nin teşkilatlarıyla mukayese edilemez. Onlar halkla birebir temas halindeler. Tayyip Bey’in bir zamanlar demeci vardı; “biz göbeğini kaşıyan adam diye bakılan insanlara milletvekili, bakan olma imkanı sağladık.” demişti. Bunu biz sağlayamadık, bir şekilde sağlanması gerekir. Teşkilatların yeniden yapılanması lazım, 4 yıl sonrasının hazırlığını bugünden itibaren yapmak lazım. Halka ulaşmak ve herkesi kucaklamak lazım, aksi taktirde bu parti büyüyemez. Yani, sadece özünde CHP’li, gönlünde CHP sevdası olanlarla bunu devam ettireceğiz derseniz, başarılı olamazsınız, diğer kesimlerden insanları da kazanıp partiyi büyütmek zorundayız. Aksi taktirde CHP büyüyemez. AKP, bir şekilde başka partilerin seçmenlerini kazanabiliyor da biz neden kazanamıyoruz? Değişik bir yaklaşım, değişik bir anlayış gerekiyor. Farklı kesimlere CHP anlayışını benimsetmeliyiz. Ufak tefek ayrıntılar, farklılıklar olacaktır. Buna anlayışla yaklaşılmalı. ‘O bizden değil, bu bizden değil’ anlayışı ile bu parti kesinlikle büyüyemez, yok olup gider. 38 yıldır iktidar olamadık. Olamayız tabi, bu anlayışla olamayız. Ben bunu itiraf etmek zorundayım. Öncelikle tabii, arkadaşlarımızla bu kampanyada çalıştık. Beni gönülden destekleyenler vardı, bir de iş olsun diye destekleyenler vardı. Ben, gönülden destekleyenlere minnettarım, sağ olsunlar, var olsunlar.

CHP il başkanlığına ilk geldiğimde bir şey söylemiştim. Burada bir sinerji oluşturalım, hep birlikte çalışalım, ayrılık olmasın, hep birlikte hedefe kilitlenelim; maalesef olmadı bu. İnsanlar, teşkilatta olanlar başka hesaplar peşinde. O sinerji oluşamadı, onun da etkisi olduğuna inanıyorum ben. Her şeye rağmen herkese çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. İnşallah önümüzdeki seçimlerde CHP, AKP’nin bugün yakaladığı başarıyı yakalayacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi