Karal'dan İlçelere Müjde

Hasan Karal Rize'nin ilçelerine müjdeyi verdi. Karayolları ile anlaşma sağlanması halinde ilçelere de doğal gaz götürüleceğini belirtti.

 Basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Rize il ilgili önemli açıklamalarda bulundu.   Karal Rize’nin en büyük mahallesi olan Gündoğdu’ya verdikleri sözü tutuklarını belirterek Doğal gaz’ın diğer ilçelere de ulaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz dedi. Karal:” Şu anda Engindere ile Gündoğdu arasındaki  hemşerilerimiz doğalgazlarını kullanabiliyor. Gündoğdu merkez ile TOKİ konutları karayolları anlaşmasından kaynaklanan bir sorundan dolayı henüz verilemedi. Buralara da karayolları ile anlaşmayı yapıp önümüzdeki sene doğalgazı getirmeyi planlıyoruz.Artık  Nüfusu 20 bini aşan ilçelere doğal gaz götürülmesi için BOTAŞ’In marifetleriyle çalışmalar yapılabilecek.  Yalnız karayolları ile anlaşmanın sağlanması gerekiyor. Doğalgaz’ın geçmesi için karayollarından kazı için izin alınması gerekiyor. Biz bunun için çalışmalara başladık Karayolları ile anlaştıktan sonra özellikle sahil ilçelerimizde doğal gazın ulaşması konusunda çalışacağız.

Sanayi çarşısı taşınıyor

Karal açıklamasında Sanayi çarşının yerinin değiştirilmesi konusunda çalışmalarımız var sanayi yönetimi ile görüştük onlarda bu işe olumlu bakıyor. Kendilerine yer sunduk fakat sunduğumuz yer ile ilgili tereddütleri var kendilerine de yer önermelerini istedik. İnşallah en kısa zamanda bunu da çözüp sanayi ve Hal’i yeni yerine taşıyacağız. Engindere ile Gündoğdu arasında ki yolunda duble yol yapılması için ihalesi yapıldı dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi
Rizede tehlikeli temizleme çalışması
Rize’de Türkiye Kart İle Ulaşım Dönemi Başlıyor