KARAKOYUNLU; Tabiki üretim durmayacak,tabiki yaşamaya devam edeceğiz

Hafta başında sayın valimiz Kemal ÇEBER başkanlığında,SN Millet vekilimiz Muhammed Avcı’nında olduğu bir toplantı gerçekleştirdik.Bizde ASKON Rize Şubesi olarak toplantıda yerimizi alıp fikirlerimizi sunduk ve daha öncesinde basınlada paylaştık.

 Hafta başında sayın valimiz Kemal ÇEBER başkanlığında,sn millet vekilimiz Muhammed Avcı’nında olduğu bir toplantı gerçekleştirdik.Bizde ASKON Rize Şubesi olarak toplantıda yerimizi alıp fikirlerimizi sunduk ve daha öncesinde basınlada paylaştık.

Bu toplantıda bir karar alınmadı,bakanlıklarımızın sunduğu sebep ve sonuç ilişkileri ile dört ilimizin Valisi bir karar metni imzalamıştı.
 
Toplantıya katılan Rizemizin tüm siyasi parti ve Sivil toplum örgütleri başkanları ile bu kararın neden alındığını ve önemini konuştuk.
 
Toplantının basına açık kısmında iki STK başkanının yaptığı konuşma her ne kadar haklı sebeplerde sunsalarda,toplantının yanlış anlaşılmasına neden oldu.
 
Basına kapalı olan kısmında sayın valimiz; Rize’ye gelmesi için izin belgesi isteyen kişi sayısının 150.000 kişi ye yaklaştığını bu kadar fazla kişinin Rize’ye girmesinin yanlış olacağını ve bu kişilerin çoğunun çay müstahsili olmadığını söylediler.Aynı zamanda il sağlık müdürümüzde söz alarak böyle bir durumda rizemizin sağlık konusunda ağır darbe alacağını söylediler.
 
Sayın valimizden sonra söz alan sayın mv. Muhammed Avcı bey’de aynı konulara parmak bastılar.
 
Toplantının devam ettiği sıralarda,sayın emniyet müdürümüzün verdiği Bilgi ile yasak kararı alınmadan verilen belgelerle Rize’ye ulaşanların of’taki kontrol noktasında 10km ulaşan bir konvoy oluşturduğunu söylediler.
 
Ve toplantıdaki herkes kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu teyit etmiş oldu.
Toplantıda konuştuğumuz yakın illerde yarıcı ve günlük çay toplama işçisi olarak gelen kişilere esneklik istendi ve bu sayın valimiz tarafından kabul gördü ve dün bu konuda adım atıldı.
 
Toplantı sonunda katılan tüm başkanlar ve muhtarlar tarafından bu yasağa destek verildiği ve basına kapalı kısımda kimse itirazını sürdürmeyip toplantıyı ortak karar alarak sonlandırdık.
Sonrasında verilen demeçlere gerçekten hayretle bakıyorum.
 
Tüm hemşehrilerime şunu söylemek istiyorum çayımız bir şekilde toplanır bundan emin olsunlar.
Lakin Rizemizin bu kadar önemli  bir sağlık sorununun olduğu dönemde 150.000 hemşerimizi alma şansı yok.
 
Tabiki üretim durmayacak,tabiki yaşamaya devam edeceğiz.
 
Onun için birbirimize yardım etmemiz lazım eskisi gibi imece usulü birbir çayımızı toplayacağız.
Hepimiz şunu yapabiliriz; herkes gelsin,niye gelmiyor insanlar, kim toplayacak çayı, mağdur olacağız ama bu söylemler iyi niyetli söylemler değil.
 
Devlet tüm paydaşları ile can siperine mücadele ederken,Devletimizi böyle bir zamanda hem zan altına sokmaya hemde zor duruma düşürmeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize'de Faciadan Dönüldü
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Araç Sayısı Artışa Geçti
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı