III. Kaçkarlar Tulum ve Horon Şenliği Yapılacak

Değerli Karadeniz halkı, bir çok halk sazında görüldüğü gibi, tulum da, müziğin birleştirici ve kaynaştırıcı gücüyle birlikte bölgemizin ve dolayısıyla kültürümüzün tanıtımına katkı sağlayan bir yaşam tarzıdır. Sadece ve sadece yöresel halk oyunlarımızı yani horonumuzu gelecek kuşaklara formunu bozmadan aktarma amacını güttüğümüz, giderek uluslar arası bir etkinliğe de dönüşen ve bu yıl 3.sü düzenlenen geleneksel Kaçkarlar Tulum ve Horon şenliğimizin startını veriyoruz. Etkinliğimiz 19 ocak 2019 cumartesi g

            Değerli Karadeniz halkı, bir çok halk sazında görüldüğü gibi, tulum da, müziğin birleştirici ve kaynaştırıcı gücüyle birlikte bölgemizin ve dolayısıyla kültürümüzün tanıtımına katkı sağlayan bir yaşam tarzıdır. Sadece ve sadece yöresel halk oyunlarımızı yani horonumuzu gelecek kuşaklara formunu bozmadan aktarma amacını güttüğümüz, giderek uluslar arası bir etkinliğe de dönüşen ve bu yıl 3.sü düzenlenen geleneksel Kaçkarlar Tulum ve Horon şenliğimizin startını veriyoruz.

           Etkinliğimiz 19 ocak 2019 cumartesi günü, Ardeşen Belediye Düğün Salonunda 18:00’da yapılacaktır. Etkinliğimizde Horon yarışması, Gürcistan Halk Oyunları ekibinin gösterisi, atma türküler ve şenlik kapsamında horonlar oynanacaktır. Yapacağımız horon yarışmasında 1.’ye 8000 TL, 2.’ye 4000 TL, 3.’ye 2000 TL nakdi para ödülleri verilecektir. Bizler ‘ birlikten kuvvet doğar’ düşüncesiyle, yüreğinde memleket sevdası taşıyan herkesi bir olmaya, birlik olmaya davet ediyoruz.  



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Ceza Yediğine İnanamadı, Mahkemeye Gitti, Rizeli Refik Soykan: Haksız Olduğum Kanıtlanırsa Arabamı Bağışlayacağım
ÇAYELİ BAKIR’DAN ACİL DURUM TATBİKATI, GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT, BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Ardeşenli Kadının 189 Küçükbaş Hayvanı Kayboldu: Bulanlara 100 Bin TL Ödül