Turizminin gelişmesine bağlı olarak yöresel el sanatlarının da öneminin arttığına dikkat çeken Genel Sekreter Kaldırım, “Turizm, özellikle kırsal bölgelerden şehir merkezlerine ve bizim bölgemizden de batıya doğru olan göçü önlemede önemli bir araç ve kırsalda yaşamını sürdüren insanımıza önemli ölçüde ekonomik katkı sağlıyor. Şunu çok rahat söyleyebiliriz ki, yöresel değerler artık turistlerin daha çok dikkatini ve ilgisini çekiyor. Bölgeye gelen turistler buraya özgü ürünler almak istiyor. Bu proje bölgeye ekonomik katkı sağlama anlamında da çok güzel ve başarılı bir proje” diye konuştu.
Genel Sekreter Kaldırım, Güneysu’da unutulmaya yüz tutmuş olan Ahşap İşçiliği ve Bakır Rolyef kaplama sanatını yeniden gün yüzüne çıkaran ve yeni kuşaklara öğretilmesini sağlayan Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek’e, desteğini esirgemeyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder'e ve bu işi gençlere öğreten değerli ustalara teşekkür ederek, DOKA olarak böylesine yararlı projelere destek verdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.
“GÜNEYSULU ALDIĞI İŞİ BİTİRMEDEN BIRAKMIYOR”
Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ise “İlçemizde devam eden Bakır İşlemeciliği Projesi şunu gösterdi ki, Güneysu’nun insanı eline aldığı işi iyi bir netice aldırmadan bırakmıyor ve çok iyi işler başarıyor. Şu anda da yine Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde devam eden bu projenin de çok başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Güneysulu gençler gerçekten de bölgede ihtiyaç duyulan böyle bir işe el atmış olmaları hem ilimiz hem de bölgemiz açısından son derece önemlidir. Ahşap hediyelik kutu ve eşya yapımı işini ilerleyen zamanlarda çok daha iyi öğrenecek olan gençlerimizin bu işten ciddi ekonomik gelir getireceklerine inanıyorum. İlçemizde projeleri destekleyen ve projede yer alan Güneysulu hemşerilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Doğu Karadeniz Kalkınama Ajansı’na sunulan proje sayesinde Güneysu Halk Eğitim Merkezi’nde modern bir Ahşap Atölyesi kuruldu. Atölyede daha önce alt yapısı kurulan kadife kutu yapımının yanında, ahşap hediyelik kutular, iskemle kasnağı, maket nayla ve kemençeler, ahşap kalemlikler, makyaj kutusu, yöresel maket oyuncaklar ve daha birçok ahşaba dayalı ürünler yapılacak. Projede kadın ve erkeklerden oluşan 15 kişi yer alıyor. Erkekler atölyedeki makineleri kullanarak yapılacak ürünlerin kasnaklarını ve işlenmemiş hammaddelerini imal ederken, kadınlar da kadife ve benzeri ürünlerle kutuların kaplama ve şekil verme işlerini yapıyor.