Havaalnında Denize İlk Taş Dökülecek

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Havaalanı ihale sürecinin tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çalışmaların kısa sürede başlayacağını müjdeledi. Karal delerin üstünün açılması konusunda sitem ederek "dünyanın hiçbir yerinde olmaz ama maalesef Rize'de derelerin üstü satılmış dedi."

 Karal: 'Önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma gelecek. Yanı 2017 yılının başında büyük ihtimalle denize ilk taşı dökmeme başlayacak.  

 GÜNEY ÇEVRE YOLUNDA ÖNEMLİ MESAFE ALINDI

Karal’ın gündeminde Güneyçevre yolu projesi de vardı. Dosma -sahil arasındaki bulvarın açılması, eski orta caminin taşınması önemli konulardan biri. Orta camı için ihale 5 aralıkta yapılacak. Hamam deresinin sütünün açılmasıyla ilgili proje de hazır.
Rize trafiğini rahatlatacak Güneyçevre yolu kapsamında AVM’nin yapılacağı alanda yeni yol projeleri de gündemde.

DALYAN CAMİNİN TAŞINMASI SİYASİ BİR KARAR DEĞİLDİR

Bölgenin hayallerinden biri olan Salarha tünelinin şehrin merkeziyle bağlantısı noktasında dalyan caminin kaldırılmasına gelen eleştirilere de Karal yanıt verdi. Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal dalyandaki ev sahiplerinin istimlak serzenişlerine de kararı bilirkişilerin verdiğini söyledi. Karal: dalyan caminin kaldırılması tamamen teknik bir konudur. Siyasi bir karar değildir. Dalyan camisinin kaldırıp kaldırılacağı dalyan caminin sağından mı solundan mi yol geçecek olması teknik bir karardır dedi.

DERELERİN ÜZERİNİ AÇMA NOKTASINDA KARARLIYIZ

Rize’de derelerin üzerinin açılması noktasında da kararlılık sürüyor. Karal: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat talimat verildiğini belirterek  Erdoğan’ın. Bir afette taşkında Rize bir daha su baskına göremeyecek dediğini söyledi. Karal:’ bu konuda en büyük zorluğu sadece Rize’de olan bir nedenden dolayı yaşıyoruz. Rize’de derelerin üzerleri satılmış. Dünyada bir tek Rize’de vardır herhalde böyle bir durum . Bundan dolayı zorluk yaşıyoruz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat takip ettiği Ayder yaylasın dönüşümü noktasında çalışmalar başladı Karal: Cumhurbaşkanımızın bizzat takip ettiği ve çok önemsediği bir projedir bir çok bakanlık projeyi takip ediyor. İnşallah Ayder’de dönüşümü gerçekleştirerek Ayder’i dünya çapınca bir turizm merkezi yapacağız.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi
Rizede tehlikeli temizleme çalışması
Rize’de Türkiye Kart İle Ulaşım Dönemi Başlıyor