Handüzü Yaylası'nda Temizlik Etkinliği Düzenleniyor

HANDÜZÜ YAYLASI'NDA TEMİZLİK ETKİNLİĞİ DÜZENLENİYOR. 14 EYLÜL 2024 CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİK İÇİN SABAH SAAT 08:30’DA RİZE’DEN HAREKET EDİLECEK

Güneysu’ya bağlı Gürgen, Bakköy, Kıbledağı ve Çamlıca köylerinin sakinleri, çevreci gruplarla birlikte Handüzü Yaylası’nda kapsamlı bir temizlik çalışması başlatıyor. Handüzü Yaylası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği tarafından organize edilen etkinlik, Başköy Köyü Muhtarı Kemal Baltacı’nın da desteğiyle 14 Eylül 2024 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Katılımcılar, sabah saat 08:30’da Rize’den hareket edecek.

Etkinlik kapsamında yayla turizmi sırasında doğaya bırakılan atıklar temizlenecek. Ayrıca, meraların verimini düşüren yabani otların da temizlenmesi planlanıyor. Gün boyunca çeşitli aktiviteler düzenlenecek ve katılımcılar günün sonunda Handüzü Yaylası’nda güneşin batışını izleyerek keyifli bir kapanış yapacak.

Dernekten yapılan açıklamada, ataların mirası olan yaylacılık kültürünün yaşatılması ve çevrenin korunması adına herkesin bu tür etkinliklere katılmasının mutluluk vereceği belirtildi. Dernek, muhtarlar ve köy halkıyla birlikte bu tür faaliyetleri sürdüreceklerini de vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan ÇAYKUR’a Üstün Başarı Belgesi
TKDK ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI BAŞLADI
Rize'de Feci Kaza: 13 Yaşındaki Öğrenci Hayatını Kaybetti
Rize’de Gaziler Günü Programı: Vali Baydaş’tan Gazilere Onur Yemeği
Neslican Tay, Ölüm Yıldönümünde Anılıyor: Mücadelesi ve Güçlü Duruşu Unutulmuyor