Halil bakırcı'dan Ali Bayramoğlu itirafı

Rize’de Çay Kampanyası Değerlendirilmesi` Toplantısı


RTB`DE 2013 YILI ÇAY SEZONU DEĞERLENDİRİLDİ

Rize Ticaret Borsası’nda (RTB) `2013 Yılı Yaş Çay Kampanyası Değerlendirilmesi` toplantısı düzenlendi.

Rize Ticaret Borsası’nda (RTB) düzenlenen, `2013 Yılı Yaş Çay Kampanyası Değerlendirilmesi` toplantısında konuşan RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, geçen yıl 1 milyon 152 bin ton olan rekoltenin bu yıl 1 milyon 170 bin 223 ton olarak gerçekleştiğini söyledi. Erdoğan, kuru çay üretiminde kalite ve randımanın artmasıyla 232 bin ton kuru çay üretimi gerçekleştirildiğini ifade etti.

1 MİLYON İNSAN ÇAYDAN EKMEK YİYOR

Çay üretiminde bazı yanlış uygulamalar yapıldığı yönünde duyumlar aldıklarını ifade eden Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi: ““Çay çöpü ve lifleri toplanarak tekrar işlenmesi ile kalitesiz çay üretildiğini duyuyoruz. Bu çalışmalar büyük çabalarla belirli bir noktaya taşınan sektörün çok hızlı bir şekilde aşağıya inmesine sebep olur. Buna müsaade edilmemesi gerekiyor. Bu yanlışı yapanları uyarmamız ve şikayet etmemiz gerekiyor. Bunu yapmazsak sektör aşağıya doğru gider. 1 milyon insan çaydan ekmek yiyor. Buna sahip çıkmamız lazım. Hassas noktalara müdahale etmemiz lazım.”

DÜNYANIN EN BÜYÜK ORGANİK HAVZASI PROJESİ

Toplantıda konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu,çay kanun taslağı hazırlık  çalışmalarının tamamlandığını ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderildiğinibelirterek meclisten geçmesi halinde çay kanununun üretici, sanayici ve tüketimin her safhasını düzenleyerek aksaklıkları gidereceğini söyledi. Bölgede çay üretiminin tamamen organiğe dönüştürülmesi yönünde çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Sütlüoğlu, şöyle konuştu: “3 bin dekar olan organik tarım havzasını 90 bin dekara çıkardık ve fiilen 30 bin dekarda organik çay üretimi gerçekleştiriyoruz Gelecek yıldan itibaren organik çay üretimini 5 bin ton seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.

Organik çay üretimi teşvik etmek için önemli destekler yapıyoruz. Gelecek yıl bu desteklerde önemli artışlar olacak. Organik çay üretimi yapan üreticilerimiz bundan mutlu olacak. Diğer üreticilerimizde organik üretime geçmek için daha istekli olacaklardır. Organik havza oluşturursak bu aynı zamanda dünyanın en büyük organik havzası olur.

Turizm açısından da çok ciddi bir cazibe oluşturacak. İnsanlar dünyanın en büyük organik havzasını gelip görmek isteyeceklerdir. İçtikleri ve yedikleri her şeyin organik olduğunu
bileceklerdir












İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?