GENÇ MEMUR-SEN TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN VE TÜRKİYE ULUSAL AJANSI’NIN ERASMUS+ KAPSAMINDA DESTEKLEDİĞİ “GENÇ MEMURLARIN ÖZLÜK HAKLARI” PROJESİNİN KARADENİZ BÖLGE ÇALIŞTAYI, RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Mesut Emre BALCI : "Genç memurların özlük hakları, Türkiye'nin güçlü geleceğinin teminatıdır!"

“Genç memurların özlük hakları, onların çalışma yaşamlarında adaletin ve motivasyonun temel taşıdır. Bu haklar, genç memurların emeklerinin karşılığını alması, güvende hissetmesi ve kariyerlerini geliştirebilmesi için önemlidir. Motive ve memnun genç memurlar, etkin hizmet sunumunun yanı sıra, ülkenin kalkınmasına ve ilerlemesine de büyük katkı sağlarlar. Bu nedenle, genç memurların özlük haklarına gereken önemin verilmesi, Türkiye'nin kalkınma ve büyüme sürecini destekleyerek daha aydınlık bir gelecek inşa etmek için önemli bir adımdır.”
Genç memurların yuvası Genç Memur-Sen olarak önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydeden Mesut Emre Balcı, çalıştay çıktılarını politika yapıcılara sunarak sorunlarla çözümler arasında köprü olduklarını belirtti.


8 Haziran Perşembe akşamı tanışma ve proje tanıtımıyla başlayan çalıştayda takım oyunları ile ekip uyumu yakalandı. Sonraki günlerde odak gruplara bölünen katılımcılar; Hizmet İçi Eğitim, Mesleki Gelişim ve Oryantasyon, Mobbing, Kurumsal Aidiyet, Hak Mücadelesi ve Sendikal Haklar ve Açık Masa olmak üzere beş farklı masada beyin fırtınası yaparak genç memurların çalışma hayatından beklentilerini, karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini konuştular. Çalıştay, 11 Haziran Pazar günü yapılan kapanış programıyla sona erdi.


Çalıştay’a; Amasya, Bayburt, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Tokat, Trabzon, Zonguldak illerinden Milli Eğitim Bakanlığına ve Yükseköğretim Kuruluna bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan, farklı meslek gruplarından 18-30 yaş aralığındaki memur ve aday memurlar katıldı.


Rize Merkez Öğretmenevinde gerçekleştirilen ve dört gün süren çalıştaya; Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Personel Daire Başkanı İrfan SERDAR, Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hasan ÖRÜCÜ, Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Muhammed YILMAZ, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi Şaban ERGENE, Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet KİBAROĞLU, Eğitim Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa TÜRÜT, Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail YILMAZ, Emekli Memur-Sen Rize İl Temsilcisi İsmet SİVRİKAYA, Genç Memur-Sen Rize İl Başkanı Habib Yuşa KÖSE ve Yönetim Kurulu iştirak ettiler.


Çalıştaya katılan genç memurlar, bir yandan yoğun bir program eşliğinde sorunlarını dile getirme ortamına kavuşurlarken bir yandan verilen serbest zamanlarda Rize’yi keşfettiler. Birbirinden kıymetli dostluklar ve farklı deneyimler kazanan ekibin çalıştaydan duyduğu memnuniyet yüksek oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize'de Hortum çıktı , dolu yağdı sonra güneş açtı
Rize’de Yaylada Küçükbaş Ve Büyükbaş Hayvanları İle Mahsur Kalan 6 Kişi Kurtarıldı
Rize'de Fırtına balıkçı kafeslerine zarar verdi
Rize Can pazarı , 3. kattan çaylığa atlayacak canını zor kurtardı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu Rize'de İncelemelerde Bulundu