Tulum eşliğinde kemer köprü üzerinde el ele tutuşarak horon oynayan grup daha sonra dağıldı. Protesto gösterisinin Rize ile birlikte Türkiye'de 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirildiği belirtildi. - Çamlıhemşinrize
Fırtına Vadisi'nde Horonla 80'inci Madde Protestosu
BAKANLAR Kurulu'na, her türlü altyapı yatırımı için, 'izin, tahsis, ruhsat, lisans ve tescil' yetkisi veren, 6 bin 745 sayılı yasanın 80'inci maddesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Fırtına Vadisi'nde düzenlenen basın açıklaması ve tulum eşliğinde oynanan horonla protesto edildi.
BAKANLAR Kurulu'na, her türlü altyapı yatırımı için, 'izin, tahsis, ruhsat, lisans ve tescil' yetkisi veren, 6 bin 745 sayılı yasanın 80'inci maddesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Fırtına Vadisi'nde düzenlenen basın açıklaması ve tulum eşliğinde oynanan horonla protesto edildi. Tarihi Makrevis Kemer Köprüsü'nde buluşan Fırtına İnisiyatifi üyesi yaklaşık 50 kişi adına açıklama yapan Tülay Gülay, verdikleri doğa mücadelesinde ağır aksak işleyen hukukun 80. madde ile yok hükmüne ulaşacağını belirterek, yasa maddesinin kentte ve kırda canlı yaşamına telafisi imkansız ekolojik yıkımlar getireceğini savundu. Gülay, "Yasa ile plan ve şehircilik ilkelerine aykırı projelere ruhsatsız, imar izinsiz, ÇED'siz ve yargı yolu önden kapatılmış olarak başlanabilecektir. Türkiye'nin doğal varlıkları ve kültür mirasları Bakanlar Kurulu'nun keyfine ve her şeye para gözü ile bakanların insafına terk edilecektir" dedi. Gülay, Anayasa Mahkemesi'nin üzerine düşen görevi yaparak doğa ve kentlere darbe girişimi olarak değerlendirdikleri yasayı iptal etmesini beklediklerini açıkladı.