Dolandırıcılıkta Son Nokta

Rize Emniyeti kendisini Polis olarak tanıtan ve dolandırıcılık yapan şahsı yakaladı.


RİZE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YAPILAN YAZICI AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE

29.12.2014 günü H.Ş' nin ev telefonunu arayan kendisini polis olarak tanıtan şahsın kendisine hitaben soyulan bir kuyumcuda kimliklerinizin bulunduğu, konu ile ilgili iki kişinin yakalandığı, bu kişilerin altınları kendilerine bıraktığını hesapları üzerinden paralel yapı ve PKK ya para transferi yapıldığını söylemiş ve tekrar hesaba para yatırmasını söyleyerek paranın çekilme anında diğer şüphelileri de yakalanacağı söyleyerek korkutmak suretiyle ziynet eşyalarını bozdurduğunu ve elindeki nakit paralarla toplamda 55.795 TL parayı kendisini arayan şüpheli şahsın vermiş olduğu hesap numarasına gönderdiğini ve vatandaşın şikâyetçi olması üzerine,İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan araştırmalar neticesinde H. Ş.’nın yatırmış olduğu parayı Siverek/Şanlıurfa adresinde ikamet ettiği tespit edilen Şerif K. isimli şahsın çektiği, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile Şerif K. isimli şahsın ikametinde arama yapılması talimatı ile Şerif K. isimli şahıs yakalanmış, şahsın üst aramasında 2235 TL olduğu tespit edilmiş, şahıs suçlamaları kabul etmiş, Şanlıurfa / Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Şerif K. isimli şahıs 31.12.2014 günü adli mercilere sevk edilmiş ve tutuklanmıştır.

İKİNCİ OLAY

05.01.2014 günü saat: 11.30 sıralarında müşteki A.E. isimli şahıs evinde bulunduğu sırada ev telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahsın, A.E’nin üzerine hat çıkartıldığını, bu hattın hırsızlık olayına karıştığını, evinde arama yapacağız, elinde bulunan altınları ve paraları poşet içerisine koy, poşeti de bir okul önündeki bir araç üzerine bırak, demesi üzerine, A.E. 4 adet bilezik, 3 adet altın yüzük ve 1 adet alyans yüzüğü (Toplam 5000 TL değerinde) poşete koyarak okulun önünde bulunan gri renkli araç üzerine koyarak olay yerinden uzaklaşır.

Olayla ilgili araştırmalarımız devam etmektedir.

Dolandırıcılar kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını vb. gibi iddialarda bulunup korkutarak para talep etmektedirler veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde para talebinde bulunmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155 – 156’yı arayarak bilgi vermelidirler.

Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çaykur, Eylül Ayı Çay Ödemelerini Ne Zaman Yapacak ?
Ekrem Orhon Anısına Ovit Dağı’nda Cumhuriyet Tırmanışı Yoğun İlgi Gördü
Rize Ardeşen'de Heyelan: 3 Ev Tedbir Amaçlı Boşaltıldı
Ayder Yaylası Yeniden Doğdu: Koruma Projesi Tamamlandı
Deprem Sonrası Geldiği Rize’de Mozaik Sanatını İcra Ediyor