Doğal bal denince akla gelen Karakovan balı sağımı yapıldı

RİZE YAYLALARINDA ÜRETİLEN DOĞAL KARAKOVAN BALINDA 2024 YILI HASADI BAŞARIYLA TAMAMLANDI. BU YILIN VERİMİ YÜZLERİ GÜLDÜRÜRKEN AĞAÇ KARAKOVANI BALININ BU YILKİ KİLOGRAM FİYATI 2 BİN 500 TL OLDU

Rize yaylalarında üretilen doğal karakovan balında 2024 yılı hasadı başarıyla tamamlandı. Arıların doğal ortamlarında, metrelerce yükseklikteki ağaçların dallarına yerleştirilen karakovanlardan toplanan bal, bu yıl üreticiler için verimli bir sezon sundu. Ağaçların tepesine halatlarla asılan bu kovanlar, arıların üretim sezonunun bitmesiyle dikkatli bir şekilde indiriliyor. Hasat edilen bal, büyük bir titizlikle kavanozlara doldurulup satışa hazırlanıyor. Rekolteye göre belirlenen karakovan balının kilogram fiyatı bu sezon 2 bin 500 TL olarak belirlendi.

"Bu yılın verimi yüzleri güldürdü"

Rize yaylalarında uzun yıllardır babasından öğrendiği arıcılık mesleğini sürdüren Mustafa Memoğlu, 2024 yılının karakovan balı üretimi açısından oldukça verimli geçtiğini belirtti. Memoğlu, "Karakovan balı her yıl yüksek miktarda elde edilemiyor. Ancak bu yıl doğa bizim yanımızdaydı. Yaklaşık 15-20 kilogram bal topladık, bu miktar karakovan için oldukça iyi sayılır. Umarım önümüzdeki yıllar da böyle verimli olur, fakat bu her yıl gerçekleşmiyor. Yüksek rekolte 3-4 yılda bir yaşanıyor" dedi.

"Doğal ortamda üretilen bal, şifa kaynağıdır"

Memoğlu, karakovan balının doğallığına vurgu yaparak, bu özel üretim şeklinin balın şifa kaynağı olmasına katkı sağladığını ifade etti. "Bu bal tamamen doğada, arıların kendi emeğiyle üretiliyor. Hiçbir insan müdahalesi olmadan ve kirli sulardan uzak, orman içindeki temiz kaynaklardan faydalanarak üretiliyor. Bu yüzden karakovan balı astım, bronşit ve mide problemleri gibi pek çok rahatsızlıkta fayda sağlıyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rizeli İşyerine yaralı doğanı elleriyle besledi
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize'nin yüksek kesimlerinde kar kendini gösterdi
Eylül 2024'te Rize’de konut satışları önceki aylara kıyasla düşük seviyede kaldı