Deva Partisi Rize'de Teşkilatlanmak İçin çalışmalara başladı

DEVA Partisi Rize’de teşkilatlanma çalışmalarını resmi olarak başlattı.

 Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkan Yardımcısı ve Rize’nin de aralarında yer aldığı 9 ilin bulunduğu 13. bölge komisyon başkanı İdris Şahin, beraberinde Kurucular Kurulu Üyesi Hasan Canpolat ile Rize’deki bir otelde basın toplantısı düzenleyerek teşkilatlanma çalışmalarına start verdi.

 
Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, 11 Mart tarihinde partilerinin tanıtım toplantılarını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak Kovid-19 sürecinde teşkilatlanma çalışmalarını dijital ortamda yaptıklarını ancak yakın zamanda sahaya indiklerini ifade etti.
 
90 kurucu isim ile DEVA Partisi’nin kurulduğunu hatırlatan ve Kovid-19 kısıtlamalarının kalkmasının ardından 18 ayrı bölgede 81 ilin tamamında teşkilatlanma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Şahin, “Dijital ortamda partimize 100 bin kadar bir başvuru yapıldı. Dijital ortamda yapmış olduğumuz çalışmaları birebir sahada görmek suretiyle özellikle tasnif yaptığımız arkadaşlar içerisinden kurucular kurulunda bir ilde teşkilatı kurmak için 3 şeye yetki veriyoruz. Birincisi başkan diğer ikisi de başkan yardımcısı olmak kaydıyla ve bir ekip içerisinde bu teşkilatlanmayı 3 kişilik heyet olarak gerçekleştirecekler.” dedi.
 
 
13’üncü bölge olarak Rize’ de dahil, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, ve Tokat illerinin içinde bulunduğu 9 ilden sorumlu olduğunu belirten Şahin, “5 arkadaşımızla beraber bu çalışmayı sürdürüyoruz. Rize'de bulunmaktan son derece mutluyuz. Rize için özel bir gün olduğunu düşünüyoruz.

Özellikle çay fiyatının açıklandığı, pandemi sürecinin normale geçişinde diğer illerde yaşan Rizelilerin memlekete gelebilmesi güzel bir gelişme. Rize'den 180'nin üzerinde gönüllü partide çeşitli görevler almak isteyen arkadaşlarımız var. Rize merkezi ile birlikte ilçelerde de teşkilatlarda görev almak üzere Deva partisine destek vermek üzere müracaatta bulundular. Bu isimlerden bir kısmını tasnif ederek sadece kuruluş aşamasında görev verebileceğimiz belirli isimleri davet ettik onlarla görüşmeler sağlayacağız. Burada kendileriyle bir tanışma toplantısı gerçekleştireceğiz. Toplantımızın ardından Rize'de kuruluş aşaması için 6 arkadaşımızı parti genel merkezimize davet edeceğiz. Burada yapılan değerlendirme aşamasında 3 kişilik çalışma arkadaşlarımız Rize'de görevlendirilecek.” dedi.
 
 
Rize’nin siyaseten çok önemli bir il olduğunu belirten Şahin, “Geçmiş dönemde iki Başbakan bir Cumhurbaşkanı çıkarmış bir ilimizdir. Rize'de iyi bir çalışma yapılarak teşkilatlanma gerektiğini biz Deva Partisi olarak kabullendik. Öncelikli olarak burada hem basın mensuplarının görüş ve önerilerini alarak, hem de sonrasında Rize’nin kanaat önderlerini dinleyerek Deva ailesini buradan en güzel şekilde temsil edecek olan isimleri kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Rize'de birçok müracaat var bunların mutluluğunu yaşıyoruz.

Bir siyasi parti olarak birilerinin ayağına giderek değil, vatandaşlarla birlikte gelenlerle birlikte siyaset yapma ahlakı içerisinde 90 bin müracaat içerisinde değerlendirme yapmanın uygun olacağını düşünüyoruz. Genel başkanımızın açıklamalarıyla birlikte 100 binin üzerinde bir başvuru yapıldığını söylüyoruz. Son iki haftadır da muazzam bir şekilde yeni başvurular var. Her seferinde çalışma listemizi güncelliyoruz. Rize'de de bu çalışmaların ana hatlarını belirleyerek buradan ayrılmayı planlıyoruz.” dedi.
 
 
SİYASETE YENİ BİR NEFES ALDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
 
 
DEVA Partisi olarak yeni bir akım başlattıklarını belirten Şahin, “Biz ne sağcı ne solcu ne de liberal, muhafazakar ya da milliyetçi olarak tanımlanan bir parti olmayacağız. Biz merkezde bir hareketiz. Bu da 83 milyon vatandaşımızın tamamını kucaklayan bir partiyiz. Siyasette özellikle tercih ettiğimiz isimler ise öncelikle iyi insan olmak kaydıyla işinde iyi ve ehliyetli olmalı. Hangi partide görüşte olmuş olursa olsun özellikle dikkat ettiğimiz demokrat olması. Bizim siyasete bakışımız şuan itibariyle Türkiye'de gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Demokrasi İnsan Hakları, Hukukun üstünlüğü, Adalet ve ekonomi gibi kavramların şuan için gerçekten çok sıkıntılı bir süreçte olduğunun farkındayız. Biz siyasete yeni bir nefes aldırmak ve 83 milyonun tamamını kucaklamak üzere yola çıktık.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Araç Sayısı Artışa Geçti
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı
Rize’de Kar Yağışı Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Yaylacılar Kurtarıldı