CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İMZASIYLA 57 İLE YENİ VALİ ATAMASI YAPILDI. İHSAN SELİM BAYDAŞ RİZE VALİSİ OLDU

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İMZASIYLA 57 İLE YENİ VALİ ATAMASI YAPILDI.

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne 57 ilin valisi değişirken Rize Valiliği’ne Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak 57 ilin valisi değişirken, 16 vali ise Vali-Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı. Kararnameye göre bir önceki kararname ile Kahramanmaraş Valiliği’ne atanan Kemal Çeber’in yerine Rize Valiliği’ne Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş atandı. 02 Kasım 2018 tarihinden bu yana Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Baydaş, 2014-2017 yılları arasında Cumhurbaşanı Erdoğan’ın ana baba ocağı Rize’nin Güneysu İlçesi Kaymakamlığı görevini yürütmüştü.

Yeni Rize Valisi İhsan Selim Baydaş Kimdir ? 

1981 yılında Malatya’da doğmuştur.

Eğitim Hayatı

2003 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildiği Amerika Birleşik Devletleri Florida Eyaleti’nin Orlando kentinde bulunan University Of Central Florida’da 1 yıl süreyle dil eğitimi ve “Kriz Yönetiminde Liderlik, Koordinasyon ve İletişim” alanında çalışmalarda bulunmuştur.

Çalışma Hayatı

2005 yılında açılan kaymakamlık sınavını kazanarak Ağustos 2006 tarihinde ÇOMÜ’den mezun ilk kaymakam olarak Yozgat Kaymakam Adaylığı ile Mülki İdare Amirliği’ne başlamıştır. 93. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu ikincilikle tamamlayarak göreve başladığı Çeltikçi Kaymakamlığı’nın yanı sıra eş zamanlı olarak Burdur Vali Yardımcılığı’na vekalet etmiştir.

Atandığı Beytüşşebap Kaymakamlığı sırasında çalışmaları nedeniyle Türk İdareciler Derneği tarafından 2012 yılı “Yılın İdarecisi” seçilerek “Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ödülüne” layık görülmüştür. 2013 – 2014 yılları arasında Elazığ Vali Yardımcılığı, 2014 – 2017 yılları arasında ise Rize Güneysu Kaymakamlığı görevinde bulunmuştur.

2017 – 2018 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve Daire Başkan Vekili olarak görev yapmıştır. 2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2018/214 sayılı Atama Kararı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Eşi ve Çocukları

Evli ve üç çocuk babasıdır

57 İL VALİSİ TAM LİSTE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize'de aşırı yağıştan sonra sel ve heyelenlar oldu
Rize'de Şiddetli Yağış Heyelana Neden Oldu: Asırlık Ahşap Ev Çöktü
Rize'nin İyidere İlçesinde Feci Kaza: Muhammet Mutlu Hayatını Kaybetti
MERHUM ZAVENDİKLİ MUSTAFA YILDIZ HOCAEFENDİ KABR-İ BAŞINDA DUALARLA YÂD EDİLDİ
Rize İnstagram sayfaları