ÇAYKUR'dan Kontenjan Açıklaması

ÇAYKUR'un, ikinci sürgüne 50 kg kontenjan ile başlaması müstahsilde tepkiye neden oldu. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, çay müstahsilinin kontenjan tepkisi nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Bugün itibariyle ikinci sürgün döneminde toplam 120 bin ton yaş çay alımı yapıldığı belirtilen açıklamada ikinci sürgün dönemine 50 kg kontenjan üst sınırıyla başlanılmasının tepkiye neden olduğu ifade edildi. 

Sürgünün 50 kg kontenjan ile açılmasının esas amacının kaliteli çay alabilmek ve üreticinin bir birinden farklı çay satmasını engellemek olduğu aktarılan açıklamada "Şayet sürgün başında tamamen serbest alım yapılmış olsaydı, birçok üreticimiz doğrudan 15 kg ile çaya başlamış olacaklardı." denildi.
 
Arife günü ve bayramda çay alımlarının devam edeceği ifade edilen açıklamada taahhüt edilen kota miktarı kadar çay alınacağı ve kontenjan üst sınırı bir iki gün içerisinde 20 kg ve üzerine çıkarılacağı belirtildi.
 
İşte açıklama:
"Değerli üreticilerimiz;
 
Bugün itibariyle ikinci sürgün döneminde 120 bin ton yaş çay alımı yapılmıştır. Malumlarınız üzere ikinci sürgün dönemine 50 kg kontenjan üst sınırıyla başlamamız tepki toplamıştı, ancak alımların hemen başında kontenjan uygulamadaki esas maksadımız; kaliteli çay alabilmek ve üreticimizin bir birinden farklı çay satmasını engellemek istememizden dolayı alınmış bir karardı. Şayet sürgün başında tamamen serbest alım yapılmış olsaydı, birçok üreticimiz doğrudan 15 kg ile çaya başlamış olacaklardı.
 
Bildiğiniz gibi çayın gelişimi kademeli olarak geldiği için halen tazeliğini korumaktadır. Üreticilerimizin acele etmeden, günlük verilen kontenjan miktarları kadar çay satmalarını rica etmekteyiz. Taahhüt ettiğimiz kota miktarı kadar çay alacağımızı defaten bildirdik ve aynı taahhütlümüzü yine tekrarlıyoruz. Planlamalarımıza göre kontenjan üst sınırı bir iki gün içerisinde 20 kg ve üzerine çıkacaktır. Üreticilerimiz acele etmesinler, arife günü dâhil bayram boyunca çay alımlarına devam edilecektir.
 
Bütün üretici ve çalışanlarımızın şimdiden Kurban Bayramlarını tebrik eder; bayramın ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ederiz.
 
Saygılarımızla."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı
Rize’de Kar Yağışı Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Yaylacılar Kurtarıldı
Çayeli Bakır’dan Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na Özel Etkinlikler