Çayeli'nde Temizlik Ayşegül Çolakoğlu'na Emanet: Kadın Eliyle Gelen Değişim

RİZE'NİN ÇAYELİ İLÇESİNDE TEMİZLİK ARAÇLARINI USTALIKLA KULLANAN AYŞEGÜL ÇOLAKOĞLU, HEM ÇALIŞKANLIĞI HEM DE AZMİYLE TÜM KADINLARA İLHAM VERİYOR

41 yaşındaki, 3 çocuk annesi Çolakoğlu, Çayeli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak başladığı görevde, cesaretiyle büyük bir fark yarattı. Araba kullanmayı çok seven Çolakoğlu, yaklaşık 3 yıl önce belediyeden temizlik araçlarını kullanma talebinde bulundu ve bu isteği geri çevrilmedi. O zamandan bu yana yol süpürme aracı ve çöp kamyonlarını başarıyla kullanarak Çayeli'nin sokaklarını temizliyor.

Çayeli'nin Temizliği Kadın Ellerde

Çayeli halkı, direksiyon başındaki Ayşegül Çolakoğlu'nu görünce kendisine büyük takdir gösteriyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi de Çolakoğlu’nun başarısını övgüyle karşılarken, kadınların iş hayatındaki rolüne dikkat çekti: “Kadının elinin değdiği her iş daha güzel olur,” diyen Çiftçi, Çolakoğlu'nun hem temizlik hem de şoförlük konusunda mükemmel bir performans sergilediğini ifade etti.

Kadınlar İsterse Her Şeyi Başarabilir

Ayşegül Çolakoğlu ise kadınların her alanda yer alması gerektiğini vurguluyor. "Kadın eli her yere değmeli" diyen Çolakoğlu, kadınların azimle çalıştıklarında her şeyi başarabileceğine inanıyor. Sabahları temizlik aracını kullanarak başladığı iş gününde, akşamları evinde bir anne olarak görevine devam ediyor. Çayeli'ni daha temiz bir yer haline getirmek için her gün çalışan Çolakoğlu, kadın gücünün iş hayatında ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

Çolakoğlu'nun bu örnek çalışması, sadece Çayeli'nde değil, Türkiye genelinde kadınların çalışma hayatına olan katkılarının önemini bir kez daha hatırlatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik: "Rize ve Artvin Halkı Mecbur Değildir"
Rize’de Yenidoğan Sağlık Taramaları ile Gelecek Güvence Altına Alınıyor
Rize'de zehir tacirlerine operasyon
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri