Çayeli'nde Büyükköy'de selden sonra büyük tehlike

ÇAYELİ BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜKKÖY DERECİK KÖYÜNDEKİ SELDEN SONRA ÖNEMLİ SEL UYARISI. DERE SELDEN DOLAYI KAPANDI , BARAJ OLUŞTU.VATANDAŞLARIN TEDBİR ALMASI DUYURUSU YAPILDI

ÇAYELİ BELEDİYESİ'NDEN YAPILAN UYARI

VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!
Sabah saatlerinde İlçemize bağlı Derecik Köyünde meydana gelen heyelan sebebiyle dere güzergahı kapanmış ve baraj oluşumuna sebebiyet vermiştir. Bölgedeki tehlikeli durum devam etmektedir. Olası bir sel baskını durumuna karşı güzergahta bulunan vatandaşlarımızın tedbir ve önlemlerini almalarını rica ederiz.

Ne Olmuştu

Rize'de bir kaç gündür etkili olan şiddetli yağışlar beraberinde heyelanlara neden oldu. Çayeli ilçesi Büyükköy'de bu sabah yaşanan heyelanda 15 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan heyelan sonrası boşaltılan 3 ev yıkıldı.
Rize'nin yüksek kesimlerinde bir kaç gündür kar yağışı etkili olurken, rakımı düşük olan köylerde ve sahil kesimlerinde ise yağmur yağışı etkili oluyor. Yaşanan yağmurların ardından Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'de büyük bir alanda heyelan meydana geldi. Heyelanda yörede 15 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan heyelan sonrası boşaltılan 3 ev yıkıldı. Büyük korku ve paniğin yaşandığı olayda can kaybının yaşanmaması sevindirdi. Bölgede hasar teshit çalışması başlatıldı.
Öte yandan yamaçtan kopan dev toprak kütlesi dere yatağını toprakla kapatınca sel sularının getirdiği sular ise yöre için de tehdit oluştururken, doğal bir baraj oluşmasına neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş: "heyelan Riski Devam Ediyor"
Rize’de Heyelanın Yaşandığı Alan Havadan Görüntülendi
Rize’de Şiddetli Yağışlar Pazar İlçesinde De Heyelanlara Neden Oldu
Rize Valiliğinde aşırı yağış uyarısı
Rize Çayeli'ndeki selde korku dolu anlar yaşandı