Biberoğlu ve Halıcı Aday Adaylık Başvurularını Yaptı

AK Parti’de aday adaylık süreci devam ederken bugünde 2 isim aday adaylık başvurusunda bulundu.

Adem Biberoğlu ve Mevlüt Ali Halıcı 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’den Rize  milletvekili olmak için aday adaylık müracaatında bulundular. İki aday adayının da dosyasını il başkanı Muhammed Avcı aldı.

İl başkanı Avcı müracaatlar sırasında aday adaylarına başarılar dileyerek, “Çıkmış oldukları bu yolun kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. Vermiş oldukları bu kararın hem partimize hem ilimize hem de kendileri için hayırlılar getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum. Aday adaylık süresince yapacakları çalışmalarda da kendilerine başarılar diliyorum.” dedi 
Adem Biberoğlu aday adlık müracaatı sırasında yaptığı açıklamada, “13 yıldır Ankara’da sürdürdüğüm bürokrasi görevimden 2. Kez istifa ederek AK Parti Rize milletvekili ada adaylığı için huzurunuzda bulunuyorum. Millete hizmet etmenin onlarca yolu vardır. Ama kanaatimce bunların en yüce olanı siyasettir. Millet iradesini temsil etmek, Rizelinin vekâletini 4 yıllığına üzerine almak, şeref ve onurunun sorumluluğunu taşımak istiyorum. 53 yıllık ömrünü 30 yılını kamu hizmetinde geçirdim. Aslen eğitimciyim. Bölgede her evde gözüm kulağım, uzanan elim diyebileceğim öğrencilerim vardır. Bilgi, tecrübe, heyecan ve iş yapma azmimle AK Parti’nin parti tüzüğüyle ve programlarıyla kalibre edilmiş projelerimle Rize’ye ve Rizeliye hizmet etmeye talibim.
Kurucu genel başkanımız ve başbakanımızın davam dediğini gençlik yıllarından itibaren kendisine dava edinmiş bir kardeşinizim. Bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum hiçbir aday adayı arkadaşımızın benden daha az değerli olduğunu düşünmüyorum. Biz aday adayları hasım değil, hatta rakip bile değiliz.  Ancak nasiplerinin peşinden koşan kişileriz. Siyasi muarızları olamayan ötekileştirmeyen her kesimle yakın diyaloglar kurabilen, bir kardeşiniz olarak geniş kesimlerin oyunu alabileceğimi düşünüyorum.  Ankara bürokrasisinde edindiğim tecrübelerimi bürokrasi ve siyaset arasındaki ilişkileri fiilen yaşayan bir kardeşiniz olarak donanımlarımı ve heyecanımı Rize’ye ve Rizeliye hizmete dönüştürmek istiyorum.”  İfadelerini kullandı

Adem Biberoğlu Kimdir?

30 yıllık kamu hizmetimin 13 yılını milli eğitimde 4 yılını özel öğretimde öğretmenlik ve yöneticilik olarak son 13 yılında ise orman ve su işleri bakanlığı emrinde müşavir ve personel daire başkanı olarak görev yaptım. Sosyal konularda özellikle eğitim, insan kaynakları, aile, gençlik, engelli vatandaşlar, sigara ve uyuşturucuyla mücadele ve terk edilmiş çocuklarla ilgili çalışmalarım mevcuttur. Memur-Sen üyesiyim Eğitimbir-Sen’de aktif olarak  görev aldım.Orta derecede İngiliz ve Arapça bilmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım

Mevlüt Ali Halıcı aday adlık müracaatı sırasında yaptığı açıklamada, “Ankara’daki merkez bürokraside ve uluslararası alanda edindiğim bilgi birikimi ve tecrübem ile 12 yıllık iktidarı döneminde göz kamaştırıcı kalkınma hamleleri gerçekleştiren AK Parti kadrosu içinde yer alarak, heyecan verici “2023 Yeni Türkiye Vizyonu” çerçevesinde milletime hizmet etmektir.

Milletvekilliği aday adaylığı için Rize’yi tercih ettim.  Çünkü bu topraklarda doğdum, çocukluğum ve gençliğim Rize’de geçti. Kişiliğim, karakterim buranın suyu toprağıyla yoğrularak oluştu. Görevimiz gereği uzak kalsak dahi, gerek ben gerekse ailem bulduğumuz her fırsatta memleketimize koştuk. Öyle ki Brüksel’de görev yaptığım dönemde dahi, yazın köyümün çay bahçesine gelip çalıştım. Çeşitli dernekler vesilesi ile Ankara’da bulunan Rizeli kardeşlerimiz ile birlik oluşturarak başkentten memleketimize hizmet etmeyi de vazife bildim. Hamd olsun böyle bir hizmet de bize nasip oldu.
Rizelilerin beklentilerini biliyorum. Sivil toplum örgütleriyle birlikte yerel dinamikleri de harekete geçirerek Rize’mizi hak ettiği gelişmişlik seviyesine getireceğimize inanıyorum. Önümüzdeki seçimlerin Rize’ye Yeni Türkiye’ye, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Yüce Allah’tan dilerim, tüm aday adayı kardeşlerime başarılar temenni ederim.

Mevlüt Ali Halıcı Kimdir?-

1957 yılında Rize ili Pazar ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Pazar’da tamamladıktan sonra 1979 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nden Fizik Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1988 yılında yine aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi’nde ikinci lisans eğitimini tamamladı. 1990-1992 yılları arasında ABD’de Western Illinois Üniversitesi’nde iktisat alanında yüksek lisansını yaptı.

1981 yılında İmar ve İskân Bakanlığı’nda araştırmacı mühendis olarak başladığı kamu görevini 1986 yılından sonra Devlet Planlama Teşkilatı’nda Uzman Yardımcısı olarak sürdürdü. ABD’de tamamladığı yüksek lisans eğitiminin ardından, 1992 yılında Hazine Müsteşarlığı’nda Uzman olarak görev yapmaya başladı ve sırasıyla aynı kurumda Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak görev yaptı.

    Hazine Müsteşarlığı’nı temsilen 1996-1999 yılları arasında Belçika Krallığı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde Ekonomi Müşaviri olarak diplomatik görevini ifa etti. Yine aynı unvanla 2008 yılında başladığı KKTC Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ndeki görevini 2011 yılında tamamlayarak, Hazine Müsteşarlığı’ndaki vazifesine geri döndü. 

Fransızca, Arapça ve ileri düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çaykur, Eylül Ayı Çay Ödemelerini Ne Zaman Yapacak ?
Ekrem Orhon Anısına Ovit Dağı’nda Cumhuriyet Tırmanışı Yoğun İlgi Gördü
Rize Ardeşen'de Heyelan: 3 Ev Tedbir Amaçlı Boşaltıldı
Ayder Yaylası Yeniden Doğdu: Koruma Projesi Tamamlandı
Deprem Sonrası Geldiği Rize’de Mozaik Sanatını İcra Ediyor