BAŞKAN USTA; GUBREYE GELEN ZAM %400, İNDİRİM %30 BU KABUL EDİLEMEZ

KABUL EDİLEMEZBüyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir USTA, Rize'deki gündemi değerlendirmek üzere, Basın camiası ile bir araya geldi.

Başkan USTA; Gübre fiyatlarının kabul edilebilir bir seviyeye çekilmediğini, geçen yıl başlangıçta  2.500 TL seviyesinde olan fiyatların %400 artarak 10.000 TL üzerine çıkmasından sonra, Tarım Kredi Kooperatifi tarafından sözde indirim adı altında  %30 düşürülüp 7.500 TL olarak açıklanması, kabul edilemez. Bu hali ile bile gübre fiyatı %300 artmış durumda. Çay Üreticimizin bunu alma gücü yoktur, buna derhal müdahale edilmelidir. Genel Başkanımız Sn. Mustafa DESTİCİ artan gübre fiyatlarına  karşılık Devletimiz çiftçimize gübre konusunda %50 destek sağlayarak Çay üreticimizin de mağduriyeti yaklaşan  sezon öncesi giderilmelidir ifadelerini kullandı. 

Ayrıca çıkmak bilmeyen adeta Arap Saçına dönen  Çay Kanunu tasarısı için de, Rize'li vekillerimizin  gerekli sorumluluğu almadıklarını, bu konuda sessizliklerini bozmaları gerektiğini ve sezon başlamadan  önce "Taban Fiyat uygulaması'nın"  artık yasaya konulup derhal çıkartılması gerektiğini söyledi. Aksi halde 38 madde içerisinde taban fiyatın olmadığı tasarı çay üreticimiz açısından yok hükmündedir. 7 yıldır 1 kuruş artmayarak 13 Kuruşla Rekorlar kıran Destekleme tutarının da,  geçmiş dönemlerde  o yıl ki tutarı nasıl bir ton gübreye karşılık geliyorsa, yine Genel Başkanımızın da ifadeleri doğrultusunda en az 1 TL ye yükseltilmelidir. Böylece üreticimize gübre konusunda da ciddi destek sağlanmış olacaktır. 
Rize ve bölgemizde 2 milyon insanımızı ilgilendiren çayımızın bu sorunları ve sıkıntıları artık çözüme kavuşturulmalıdır. Halkımızın taleplerine sorunlarına kayıtsız ve sessiz kalamayız. Her zaman ifade ettiğimiz üzere Devletimiz Milletimiz için vardır. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın sözü BBP'mizin ana düşüncesidir.   

Son olarak, Basın Mensuplarının  sorularını da cevaplayan Başkan USTA, Cumhur İttifakı ile ilgili sorular üzerine de, Cumhur İttifakının 15 Temmuzda sokta kurulduğunu, 30 yıllık siyasi hareketimizin de, daima Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin yanında yer aldığını, gelinen noktada özellikle dış politika da ülkemizin etrafı bu kadar çembere alındığı bir dönemde de Devletimizin Varlığı herşeyin üstündedir anlayışı ile Cumhur İttifakında yer aldıklarını söyledi.Buna karşılık Genel Başkanımız Sn.Mustafa DESTİCİ İç politikada, ekonomide, bir çok konuda sorunları, sıkıntıları en güzel şekilde söyleyip, halkımızdan yana çözüm önerilerimizi her fırsatta dile getirip paylaşmaktadır. Vatandaşlarımızın da bizlerden isteği ve temennisi de bu doğrultudadır. Bizlerde  hem genelde ve hem yerelde  en güzel şekilde Aziz Milletimizin Devletimize uzanan eli, ayağı, gözü ve kulağı olmaya  çalışıyoruz dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize Valiliğinde aşırı yağış uyarısı
Çayeli'nde Büyükköy'de selden sonra büyük tehlike
Rize Çayeli'ndeki selde korku dolu anlar yaşandı
Rize Çayeli'nde Büyük Heyelan
Rize’de Muhtarlar Valiliğin Davetinde Buluştu