Başkan Kasap Rize'deki Su Kesintilerinin Sebebini Açıkladı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’de sıklıkla yaşanan su kesintilerinin su isale hatlarının ömrünü tamamlayan eski şebekeler olmasından kaynaklandığını açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 2017 yılının başında başlamayı hedefledikleri Avrupa Birliği Projesi ile Rize’nin tamamına yakınının su isale hatlarının yenileceğini açıkladı.

Kasap, konu hakkında yaptığı açıklamada Rize'nin su şebekesinin çok eski olduğunu belirterek, kentte sürekli meydana gelen su kesintilerinin şehrimizde su yetersizliğinden olmadığını aksine çok güçlü bir su tesisine sahip olduklarını ifade etti.

Su kesintilerinin nedenini su şebeke hatlarının eskimiş olması ile yetersiz kalması olarak açıklayan Kasap, arızaların bu nedenle meydana geldiğini kaydederek, “Elde olmayan sebeplerden dolayı arıza nedeniyle oluşan su kesintileri için vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Rize Belediyesi olarak su şebeke hattımıza bir taraftan yenileme çalışmaları yapıyor, diğer taraftan da 2017 yılının başında başlamayı hedeflediğimiz bir Avrupa Birliği projemiz var. Bu proje ile Rize'nin yaklaşık %90'lık su şebekesini yenileyeceğiz. Projemizin kredisi hazır sadece teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra şebekenin tamamen yenilenmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi