Bakan Soylu Afet Bölgesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel ve heyelan sonucu yaşamın durma noktasında geldiği Çayeli'nin Madenli Beldesi ve Şairler Deresi alanında incelemelerde bulundu.

Sağanak yağış sonrası sel ve heyelanın meydana geldiği Rize'nin Çayeli ilçesine gelen İçişleri Bakanı Süleyma Soylu, Madenli'de ve Çayeli merkez Şairler Deresi bölgesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize milletvekili Hayati Yazıcı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin'in de eşlik ettiği Bakan Soylu,  incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Soylu yaptığı açıklamada 12 köye ulaşılamadığını, 11 yaralının bulunduğunu ve 1 kişiden haber alınamadığını bildirdi.

Soylu'nun açıklamaları şöyle: 

"Dağlardan gelen, yukarıdan gelen toprağın hem derelerin taşması, hem de yukarıdan akan suların oluşturduğu ciddi bir toprak yığılmaları, seller söz konusu. Şuan da 12 köye ulaşım konusunda problemler yaşıyoruz. Toplam 11 yaralımız söz konusu, 1 de kaybımız var. O köylere ulaşma konusunda da bütün ekiplerimiz çok ciddi çalışma yapıyor. Şuanda 1 tek kaybımız var ama sabah olduğu zaman hem hasarın ne ölçüde olduğunu hep birlikte göreceğiz, hem de atılabilecek adımları birlikte atacağız. Vatandaşlarımız doğal olarak helikopteri söylüyor ama bir hat var, Ordu-Görele hattından bu tarafa helikopter geçemiyor. Sürekli zorluyorlar, geçtiği anda buraya gelecekler. 

12 tane köyle ulaşımımız yok ama irtibatımız var. Yani orada bir problem olmadığı bilgisi var. Elbette ki maddi hasar söz konusudur ama bir can kaybına yönelik. İnşallah sabahın erken saatlerinde onlara ulaşmış oluruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın hem müdahale, hem de yaraların sarılması noktasında talimatları söz konusudur. Bütün çalışmalar, hasar tespitleri ona göre yapılacak. Allah beterinden muhafaza etsin."

Süleyman Soylu yaptığı incelemlerin ardından baba ocağı Trabzon'a geçti. Soylu yarın bir kez daha afet bölgesine gelerek incelemelerine devam edecek.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Araç Sayısı Artışa Geçti
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı
Rize’de Kar Yağışı Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Yaylacılar Kurtarıldı