Bakan Abdulkadir Uraloğlu Çaytv'de Açıkladı , İlave Ek Seferler Ve Antalya Uçuşu Başlayacak Dedi

BAKAN ABDULKADİR URALOĞLU ÇAYTV’YE ÖZEL CANLI YAYINDA CEVAP VERDİ. RİZE-ARTVİN HAVALİMANINDA YÜZDE 89 ORANINDA DOLULUK ORANINA ULAŞILDIĞINI, HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE YÜZDE 90 DOLULUĞA ULAŞTIĞINIZDA O BÖLGEYE İLAVE HAT PLANLAYIN DİYORUZ DEDİ

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI İLE İLGİLİ MERAK EDİLEN HER ŞEY BU YAYINDA
GAZETECİLER SORDU, BAKAN ABDULKADİR URALOĞLU CEVAP VERDİ


Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından deniz dolgusuna yapılan Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 2. havalimanı olma özelliğine sahip olan Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı ile hizmete açıldı. Açılışından bu yana milyonlarca yolcu sayısına ulaşan havalimanı Rizelileri memnun ediyor. Ancak Rize-Artvin Havalimanı'ndaki sefer sayılarında, geçmiş yıla kıyasla bir düşüş söz konusu…

Peki uçak seferleri aratacak mı?  

Türk İnternet Medya Birliği ve Birlik Haber Ajansı Ortak Yayın Platformunun da destek verdiği Çay TV’dan canlı yayınlanan programda Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sunumunda, Gazeteci Muhammet Kaçar, Gazeteci Orhan Kemal Erkılıç ve Gazeteci Alihan Telatar’ın sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Rize’de birçok seferin iptal edilip bu seferlerin de Trabzon’a yönlendirilmesi de gündem maddelerinden bir tanesi… Bakan Uraloğlu, zamanında kalkışlar noktasında Rize’nin Trabzon’dan daha iyi durumda olduğunu söyledi.
75 kilometre uzaklıkla bulunan Trabzon havalimanına göre Rize-Artvin Havalimanında uçak biletlerinin pahalı olması da eleştiri konuları arasında yer alıyor. Bakan Uraloğlu, yüksek rakamlarla ilgili net konuştu.


BAKAN URALOĞLU YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ
URALOĞLU:  “22 YILDA 277 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNDE YATIRIM YAPILDI”


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002'den bu yana Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 277 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, 6 bin 101 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu ise 22 yılda 29 bin 500 kilometreye ulaştırdıklarını vurguladı.

CANLI YAYIN TEKRARI İZLE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

MUSTAFA KALENDER YENİDEN SAADET PARTİSİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ
Rize'de "Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu" Gerçekleşti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Karadeniz Rize-Ayder Forumu’na Önemli Mesaj: "Karadeniz Bölgesi, Hak Ettiği Yeri Alacak"
Rize Pazar Belediye Başkanı Neşat çakır Çöp dökme olayı ile tüm gerçekleri Çaytv ekranında açıkladı
Rize’de Salarha Tüneli Girişinde Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti