Ayder Kar şenliklerinin tarihi belli oldu

Ç.Hemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu 28-29 Ocak tarihinde yapılacak olan Kar şenliklerinde Konser programını kaldırdıklarını bunun yerine çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

 Ayder”in yeniden yapılandırılması için 5 bakanlık ve 2 kurumun ortak hareket ettiğini belirten Haşimoğlu “ Kimseyi mağdur etmeden ortak sensosyum ile hareket etmek zorundayız” dedi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu düzenlediği basın toplantısında şenlikler ve Ayder ile ilgili çalışmaları değerlendirdi.

     Rize”de gazeteciler ile bir araya gelen Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşımoğlu 28-29 Ocak tarihinde yapacakları Ayder şenliklerinde Müzik programının olmayacağını belirterek “  Son zamanlarda verdiğimiz şehitler ve ülkemizin durumu ile ilgili Konser programını iptal ettik,  Türkiye Kayak federasyonu, Kaymakamlık ve Çaydosk ortaklığı ile yapacağımız ve 10 uncusu düzenlenecek olan Kardan Adam şenliğinde Türkiye Biatlon şampiyonasını ikinci kez yapacağız, bununla birlikte çeşitli yerlerde vatandaşlarımızın rahatça kayabilecekleri pistler yapacağız.  Bugüne kadar yaptığımız etkinliklerde bazı aksamalar oldu, bunun önüne geçmek için bazı tedbirler aldık, Ayder de vatandaşlar yemek fiyatlarından şikayet etti, bunun yerine biz o gün halkımıza Pilav – Kavurma ikramımız olacak, araçlar için taşıma sistemi getirdik” dedi.

       45  binin üzerine katılım bekliyoruz

Ayder şenliklerine önceki yıl  45 bin kişinin katıldığını belirten Haşimoğlu” Bu yıl daha fazla katılım bekliyoruz ve ona göre tedbirlerimizi almaktayız. Etkinliğe katılacak olan halkımızdan tek isteğim günün koşullarına göre araçları için önlem alsınlar. Etkinliklerimizde Okçuluk ve yöresel etkinlikler de olacak” dedi.

       Ayder Karadeniz”in lokomotifi

Ayder yaylasının Kaçkarlara en yakın yayla olduğunu ve ulaşımı kısa sürede olan bir yayla olduğunu belirten Haşimoğlu “ Bugüne kadar Kaplıcası ön plana çıkmadı, halbuki birçok hastalığı tedavi eden bir kaplıcaya sahibiz. Ayder termal merkezi olabilir” dedi.

     Kollama kuralları konmalı

Ayder yaylası için kollama kurallarının konması gerektiğini belirten Belediye Başkanı “ Cumhurbaşkanımızın Ayder ile ilgili hayalleri var. Bunları hayata geçirmek önemli,  bugüne kadar kontrollü kollama yapmadığımız için bazı şeylerin önüne geçemedik. Ayder ile ilgili yasaklar konmuş, halbuki İstanbul da Boğaz da arsası olanlar rastgele inşaat yapabiliyor. Ayder de de insanlar kendi arazisine kurallara uygun inşaat yapabilmeli. 2007 den beri plan yapıyoruz, yaptığımız her plan bazı bakanlıklarca iptal ediliyor. Şu an 5 bakanlık ve 2 kurum olarak ortak protokol imzaladık. Burada vatandaşların zararı olsa da bunu bakanlıklar karşılayacak. Ayder de iyi bir kentsel dönüşüm olacak, bunu Havalimanı bitmeden hayata geçirmek istiyoruz. Ayder de 4 bin dolayında yatak kapasitesi var. Apart evler olması doğal, sahilde oteller olur, yaylalarda ise apart oteller yapılabilir. Çok katlı otellere karşıyım” dedi.

     Yeşil yol engeline takıldık

Bazı illerde Yeşil Yol bağlantılarının yapıldığını belirten Haşimoğlu “ Şu an Rize turizmden yüzde 18 dolayında yararlanmakta, halbuki diğer Karadeniz illeri Yeşil yol bağlantılarını yaptı bile, Kavron ve diğer yaylalarımıza sağlıklı bağlantı olmadığı için biz bu turizmden yararlanamıyoruz. Turizm potansiyelimizi bir türlü harekete geçiremedik. Turist alt yapı varsa gelir. Teleferik ile ilgili ise birkaç firma ile görüşmeler sürüyor. Türkiye”nin en büyük teleferik projesi Ayder de yapılacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi
Rizede tehlikeli temizleme çalışması
Rize’de Türkiye Kart İle Ulaşım Dönemi Başlıyor