Avcı, Çay TV'de Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Rize mille0tvekili Muhammed Avcı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çay TV ekranlarında Hasan Yavuz Bakır'ın sunduğu "Perspektif" programının konuğu olan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize milletvekili Muhammed Avcı, Rize'ye dair önemli açıklamalarda bulundu.

 
"250-300 Milyon TL Civarında Bir Zarar Var"
Çayeli'nde meydana gelen selde bölgenin 273 kg yağış aldığını ve bunun 91 yılın en büyük yağışı olduğunu belirten Avcı, afetin toplamda 250-300 milyon TL civarında bir zarara neden olduğunu öngördüklerini ifade etti. Bölgede çok ciddi bir tahribatın meydana geldiğini aktaran Avcı, devletin tüm imkanlarıyla bölgede olduğunu söyledi. 
 
Afetin hemen ardından 3 milyon TL'lik acil ödenek çıkardıklarını belirten Avcı, Çayeli ve İkizdere Belediyelerine yapılması gereken işler için destek verildiğini aktardı. Bölgede halen su ile alakalı bir sorun yaşandığını söyleyen Avcı, en kısa zamanda bu sorunun da çözüleceğini ifade etti.
 
Oluşan hasarların büyük oranda dere üzerinde kurulmuş yapılarda meydana geldiğini söyleyen Avcı, özellikle çay alımyerlerinde büyük zararların olduğunu aktardı. 
 
"Projenin Fikir Babası, Cumhurbaşkanımız"
Siyasi hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade eden Avcı, lojistik merkezinin yapım ihalesinin gerçekleştiğini açıkladı. Rize'nin çok önemli bir ticaret merkezine dönüşebileceğini belirten Avcı, "Lojistik merkezi başladıktan sonra organize sanayiyi de gözden geçireceğiz. Orası da çok önemli. Çünkü çok daha yeni yatırımcının bu bölgeye talebinin olacağını düşünüyoruz. Lojistik merkezin etki alanını çok iyi değerlendirmemiz lazım. Projeyi 2023'te bitirmeyi planlıyoruz." dedi.
 
Projenin yaklaşık 1,5-2 milyar TL'yi bulabilecek bir proje olduğunu söyleyen Avcı, yıllık 3 milyon ton gelen kargo ve 8 milyon ton dökme yük planladıklarını ifade etti. Merkezin tamamen dolgu üzerine kurulacağını aktaran Avcı, merkezin İyidere-Of sınırından başlayıp İyidere'ye doğru gelen 3 kilometrelik bir mendirek üzerine yapılacağını açıkladı. Projenin fikir babasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Avcı, AK Parti'nin yaptığı yatırımların tüm etkilerinin önümüzdeki 5-10 yılda anlaşılabileceğini söyledi.
 
Önemli firmaların lojistik merkezin inşasının başlaması halinde bölgede fabrikalar açacağını söyleyen Avcı, bu sayede 5-10 bin vatandaşın buralarda işe başlayacağını ve bunun çok önemli bir istihdam kapısı olacağını ifade etti. Avcı, "Buradaki üretim, hem iç bölgelere hem Ortadoğu'ya hem de uluslar arası sulara inecek. Bu çok önemli bir olay. Eğer lojistik merkez bizim hayal ettiğimiz gibi çalıştırılabilirse 30-40 bin gibi bir istihdam sağlama olanağının olduğunu düşünüyorum." dedi.
 
İlk Uçak Yıl Sonu İnebilir
Demiryolu ve hızlı tren ile ilgili çalışmaların da yapıldığını ifade eden Avcı, "Havaalanı ve lojistik merkezin ardından bir de hızlı tren bağlantısı oluşturduğumuz zaman Rize'nin nasıl bir konuma yerleşeceğini tahayyül edebiliriz." dedi.
 
Havaalanının önümüzdeki yılın Mayıs, Haziran ayı gibi bitmiş olacağını ifade eden Avcı, terminal ihalesinin yapıldığını, pistin de yapımına devam edildiğini açıkladı. Bu yılın sonunda ilk uçağın inmesi için de bir çalışmanın var olduğunu söyleyen Avcı, "Eğer istediğimiz sıhhata yürürse yıl sonunda bir uçak inmesi konusu hasıl olabilir. Burada en önemli konu zeminin oturması. Zeminin oturması ile ilgili zaman zaman problemler yaşanıyor. Giresun-Ordu havalimanında da yaşanmıştı. Burada da o problemleri yaşamamak için biraz daha teenni ile hareket ediyoruz." dedi.
 
Ardeşendeki Kafes Projesi Neden İptal Oldu?
Politik malzeme yapılmayacak, gerçek bir vatandaş hassasiyetle kendilerine iletilen bütün şikayetlerin takipçisini olduklarını ifade eden Avcı, "Ardeşen'de bir kafes projesi vardı, iptal ettik. Niye iptal ettik biliyor musunuz? Normalde biz bu üretimi destekliyoruz. Ama proje Ardeşen'in en yanlış bölgesinde projelendirilmiş. Ardeşenlinin denize girdiği, kıyı balıkçılığının yapıldığı bir alanda planlanmış. Baktık, vatandaşın hassasiyetinin doğru olduğu kanaatine vardık. Ve eleştirilerin de doğru olduğunu düşündük. Buradan bir ders çıkardık. Bunun üzerine kararı revize ettirdik. Bizzat genel müdürü aradım ve ÇED raporunu iptal ettirdik." dedi.
 
Şehir Hastanesi Nerede Yapılacak?
Hasta hizmetlerini çok daha nitelikli bir boyuta taşımak için yeni bir hastaneye ihtiyaç olduğunu aktaran Avcı, "Hastanenin yeri ile ilgili kamuoyunu dinliyoruz. Bölgeci yaklaşımlar var. Herkes kendi bölgesinde yapılmasını istiyor. Bunları şiddetle kınıyorum. Net bir şey söylemek istemiyorum. Biz istişarelerimize biraz daha devam edelim. Ondan sonra kamuoyunu net bir şekilde bilgilendiririz." şeklinde konuştu.
 
Belediye Blokları Ne Zaman Yıkılacak?
Belediye bloklarının ihale aşaması ile ilgili son noktada olunduğunu söyleyen Avcı, "Bu ayın içerisinde, yetişmezse bayramdan sonra ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. TOKİ'den gelecek bir heyet buradaki vatandaşlarımızla görüşmeye başlayacak. Milletvekili olarak bizler ve belediyemiz vatandaşın mağdur olmaması adına elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Haklı bütün taleplerin sahiplenicisi olacağız. Fikir alışverişine devam ediyoruz. Ekim-Kasım gibi buranın yapımına başlanacak. Çok iyi bir proje çıktı. Rize'nin merkezi adeta yeni bir çekim alanına kavuşuyor." dedi.
 
TOKİ'nin 1-1,5 yılda işi bitirmeyi öngördüğünü ifade eden Avcı, bakanlığın projeye erken başlamayı düşündüğünü fakat bir yaz mevsiminde projenin tamamlanması ve esnafın mağdur olmaması için devreye girdiklerini söyledi.

Eski Müftülük Sitesi Yıkılıyor mu?
Eski Müftülük sitesi ve Deniz sitesinin yakın bir zamanda yıkılabileceğini ifade eden Avcı, "Belediye başkanımız görüşmeye başladı. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile de görüştük. En son geldiğinde de binayı gösterdik. Orayla ilgili dönüşümü erkene alabiliriz. Oradaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye başkanımız talepleri topluyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden onları yaşadıkları psikolojiden kurtarmamız lazım. Bununla ilgili de  çalışmayı da başlatık. Geldiğimiz noktada iş taşınabilir bir noktada değil. Oradaki vatandaşlarımız sağlığı bizler için herşeyden önemli." ifadelerini kullandı.
 
Salarha Tüneli Ne Zaman Açılıyor?
Salarha duble yolunun ihalesinin yapıldığını ifade eden Avcı, Salarha tünelinde son aşamaya gelindiğini aktardı. Bayramdan sonra "ışık göründü" töreninin yapılacağını söyleyen Avcı, yıl sonunda bir tüpün kullanıma açılabileceğini belirtti. Avcı, tünelin 2021 Mayıs ayında tamamen açılacağını söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı
Rize’de Kar Yağışı Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Yaylacılar Kurtarıldı
Çayeli Bakır’dan Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na Özel Etkinlikler