Atatürk’ün Rize’ye Gelişinin 100. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN RİZE’Yİ ZİYARETİNİN 100. YIL DÖNÜMÜ, VALİLİK TÖREN ALANINDA DÜZENLENEN RESMİ ETKİNLİKLERLE ANILDI. TÖRENE RİZE VALİSİ İHSAN SELİM BAYDAŞ, RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN, ÇEŞİTLİ KAMU KURUM TEMSİLCİLERİ KATILDI

siyasi parti yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 100. yılının taşıdığı anlam ve önem üzerine bir konuşma yaparak Atatürk’ün Rize halkına verdiği değeri vurguladı.

Öğrencilerin günün anlamına uygun şiirler okuduğu törende, Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sergiledi. Resmi tören, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Törenin bitiminde, Müftü Mahallesi’nde bulunan Atatürk Evi ziyaret edildi. Katılımcılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize ziyareti sırasında çekilen fotoğrafları inceledi ve Atatürk Evi’ni gezdi. Ziyaret esnasında Mataracı ailesi bireyleri ve il protokolü arasında anlamlı hediyeler takdim edildi.

Etkinlikler, Atatürk’ün Rize’ye gelişinin hatırasını canlı tutmak ve bu önemli günü gelecek nesillere aktarmak amacıyla büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?