Artvin Hopa Açıklarında Dalgıçlar buharlı gemi batığı buldular

KARADENİZ DALGIÇLARI SPOR KULÜBÜ ÜYELERİ, KARADENİZ'DE HAYALET AĞI TEMİZLİĞİ YAPMAK İÇİN DALIŞ YAPTIKLARI ESNADA ARTVİN HOPA AÇIKLARINDA BUHARLI GEMİ BATIĞI KEŞFETTİ

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü üyeleri, Artvin'in Borçka ilçesindeki Karadeniz'de hayalet ağı temizliği yaparken beklenmedik bir keşifte bulundu. 50 metre derinlikte, yaklaşık 100 metre uzunluğunda bir buharlı gemi batığı keşfedildi. Ancak, geminin ismi, hayalet ağlar nedeniyle tespit edilemedi.

Balıkçılar, Artvin'in Hopa ilçesi kıyılarında yaşanan ekonomik zararlar ve balık ölümleriyle sonuçlanan hayalet ağlar sorununu çözmek adına Karadeniz Dalgıçlar Spor Kulübü'nden yardım talep etmişlerdi. Kulüp üyeleri, Yeniyol Mahallesi'nde 5 kilometrelik bir alanda dalış yaparak hayalet ağları temizlemek için çalışmalarına başladılar. Ancak dalış sırasında 50 metre derinlikte, 100 metre uzunluğunda bir buharlı gemi batığına rastladılar.

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan, geminin etrafının hayalet ağlarla kaplı olduğunu ve bu nedenle geminin isminin tespit edilemediğini belirtti. Birkan, geminin çevresindeki ağların deniz yaşamına zarar verdiğini ve birçok canlının bu ağlara takıldığını ifade etti. Batığın temizlenmesi gerektiğini ve bu işlemin ilk adımının hayalet ağların çıkarılması olduğunu vurguladı.

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Erdinç Turanlı ise batık geminin çevresinde tahmini olarak 5-6 dönümlük bir alanda büyük miktarda ağ olduğunu belirterek, bu ağların çıkarılması için proje hazırlandığını ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'in bu konuda yardım sözü verdiğini açıkladı. Turanlı, ayrıca batık geminin içinde yüzlerce ölü balık olduğunu ve bu ağların bir an önce temizlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Kulüp üyelerinden Zafer Koçal ise dalış sırasında batığa denk geldiklerini ve bu keşif sonrasında bir çalışma grubu oluşturduklarını ifade etti. Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü, batık gemi etrafındaki hayalet ağları temizleme çalışmalarına devam ederken, geminin ismini ve yükünü belirlemeye yönelik araştırmalarını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çayeli Bakır'dan Genç Zihinlere Destek: Çayeli Zekâ Oyunları Süper Ligi Başladı
Rizeli İşyerine yaralı doğanı elleriyle besledi
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize'nin yüksek kesimlerinde kar kendini gösterdi