Aday Adayları Suskun

Ak Parti Rize’de sakin bir aday adaylık süreci yaşıyor.

   Aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edileceği tarih olarak belirlenen 7 Nisan öncesi aday belirleme sürecini işleten Ak Parti Genel Merkezi 3 dönem şartının devreye girecek olması nedeniyle bir çok ilde yeni isimleri parlamentoya taşımaya çalışacak. Şubat ayından itibaren aday adaylığı süreciyle ülke genelinde siyasi hareketlilik yaşanmasını sağlayan Ak Partide gözler genel merkeze çevrildi. Kurulan komisyonlar son değerlendirmelerini yaparken aday adaylığı süreci merak edilen illerin başında Rize geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın memleketi Rize’de Ak Parti’nin adayları sadece şehirde değil ülke genelinde merak konusu. Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı ve Nusret Bayraktar’ın 3. Dönem nedeniyle aday olamayacağı Rize’de mevcut vekillerden sadece Hasan Karal’ın devam edebilme seçeneği mevcut.

 

23 aday adayının yarıştığı Ak Parti Rize Milletvekili aday adaylığı süreci son bir haftadır adeta suskun bir görüntü veriyor. 3 Milletvekili kontenjanı bulunan Rize’den Milletvekili adayı olabilmek için kıyasıya bir yarışa giren aday adayları genel merkezin belirlediği kriterler kapsamında kendilerini aday seçtirebilecek bütün kıstasları yerine getirmeye çalışıyor. Yaklaşık 2 aydır partinin belirlediği kriterleri yerine getiren aday adayları kamuoyuyla birebir temas kurmaya özen gösterdi. Fakat son bir haftadır suskunluğa bürünen Rize sokakları seçim havasından uzak bir görüntü veriyor. 5 gün sonra listelerin belirlenecek olması nedeniyle heyecan en üst seviyeye çıkarken aday adayları bu süreci suskunlukla karşılamayı tercih etmiş görüntüsü veriyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Ekrem Orhon Anısına Ovit Dağı’nda Cumhuriyet Tırmanışı Yoğun İlgi Gördü
Rize Ardeşen'de Heyelan: 3 Ev Tedbir Amaçlı Boşaltıldı
Ayder Yaylası Yeniden Doğdu: Koruma Projesi Tamamlandı
Deprem Sonrası Geldiği Rize’de Mozaik Sanatını İcra Ediyor
Ülkenin Geleceğini Saadet Partisi İnşa Edebilir