5 Yıldızlı otel temeli atıldı

5 Yıldızlı otel temeli atıldı

Rize”de inşaatına başlanan 800 yataklı 5 yıldızlı otelin temeli atıldı.


Rize’de Türkiye’de bir ilke imza atılarak yap işlet devlet modeli ile hizmete konulacak olan 5 yıldızlı otelin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Rize’de uzun yıllar siyasiler ve bürokratlar Rize’ye 5 yıldızlı otel kazandırmak için çaba harcıyordu. Turizm yatırımcılarının dikkatini Rize’ye geçmek için Türkiye’de ilk kez bir model uygulandı. Yap işlet devret modeli ile Rize’de inşa edilecek olan 5 yıldızlı otelin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.
Rize’nin Engindere Mahallesi’nde devlet arazisi üzerinde Temizel Grup tarafından toplamda 44 bin metrekare kapalı alan üzerinde, 800 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek olan 5 yıldızlı otel 50 yıl sonra Rize İl Özel İdaresi’ne devredilecek.
İçerisinde toplantı, konferans, balo, sinema, fitness, çok amaçlı restoran ve kongre salonları bulunacak ötelin kapalı ve açık yüzme havuzları da olacak. Otelin 1 Haziran 2017 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.
Temel atma töreninde konuşan Temizel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Temizel, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade edip, bölgenin yapımına başlanılan otel gibi bir çok otele ihtiyacı olduğunu, atılan temelin ileride yapılacak yeni turizm yatırımları için sadece bir harç olması dileğinde bulundu.
Törende konuşan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Karamehmetoğlu ise otelin Rize’ye kazandırılmasında Rize’nin dinamiklerinin ortak hareket ettiğini ifade edip, özellikle sert eleştirilerin yapıldığı günlerde projeye sahip çıkan ve destek veren MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz’a teşekkür etti.
Törende söz alan ESKİ Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, illerde yapılan ve yapılması düşünülen beş yıldızlı turizm yatırımlarının aslında o bölgelerin gelişmişlik göstergeleri olduğunu ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından aralarında AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın da bulunduğu konuşmacılar sembolik olarak otelin temeline harç döktü.
Törene siyaset, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasından bir çok isim katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Temizel Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Temizel 44 bin metre kare kullanım alanında 250 oda ve 800 kişi kalabileceğini, otelde kongre salonları, sinema salonu ve bir çok birim olacağını söyleyerek” Turizm artık doğa, termal ve aşırı sıcak olmayan bölgelere kaymakta. Önümüzde ki yıllarda bu otel bile yetmeyecek, dileğim bu otel diğer otellerin harcı olur, 2014 yılında Dünya”da turizm gelirleri 1,4 trilyon dolardı, 1 milyar 250 bin insan sürekli hareket halinde,, otelimizin inşaatını 1 Haziran 2017 yılında tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.


Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı ise otelin Rize”de büyük bir boşluğu dolduracağını beirterek “ Bir yerde 5 yıldızlı otel”e ihtiyaç varsa demek ki orada gelişme var. Türkiye Dünya”da inşaat sektörüde Çin”den sonra ikinci sırada yer almakta. Hizmet sektöründe ise birinci sırada yer almakta. Ükemizde yüzde 9 oranında isdihtam sorunu var, bu tür hizmet sektörleri ile bu sorunu çözmek zorundayız” dedi.

    AK Parti Rize Miletvekili Hasan Karal ise Rize”de birlik ve beraberliğin eseri olarak 5 yıldızlı otelin temel atma töreninde buluştuklarını belirterek “ Karşımıza çıkan birçok engeli birlik ve beraberlik içinde çözdük, devlet olarak otel yapamazdık, özel teşebbüsleri devreye sokarak İlimize 5 yıldızlı bir ötel kazandırıyoruz. 10 yıl önce böyle bir girişimimiz Gündoğdu”da olmuştu, ancak halkın tepkisi üzerine otel yapımı 10 yıl geriledi” dedi.

    Konuşmaların ardından otel inşaatının temel atma törenine geçildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi