2012 Böyle Geçti

2012 yılı önemli birçok gelişmeye tanıklık ederken yıl içinde bazen acı hadiseler yaşandı bazen ise dev projeler hayata geçirildi.

Ocak ayında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kayak tesisi yapılması planlanan Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda incelemelerde bulundu. Ayder temaslarına ise bakan yazıcının kayarak düşmesi damga vurdu. Trabzon’da Fatih tanjant yolunun açılışı yapıldı.
Şubat ayında ise Erzincan, Gümüşhane, Trabzon, Erzincan, Tirebolu demir yolunun devlet onayı aldığı açıklandı. Trabzon çömlekçi kentsel dönüşüm fizibilite çalışmaları tamamlandı. Rize de kentsel dönüşümün startı bakanların katılımıyla verildi. Ovit tünelinin ihalesi yapıldı. Rizespor’da antrenör değişikliği oldu Hüseyin Kalpar istifa etti Kalpar’ın yerine ise göreve Giray Bulak geldi.


  Mart ayı içinde güney çevre yolunun temeli yoğun bir katılımla atıldı. Rize üniversitesinin ismi Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi olarak değişti. Trabzon Zağnos vadisi kentsel dönüşümü üçüncü etap çalışmaları başlatıldı. Zonguldak’ta kuru yük gemisi battı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK deriner barajında su tutulma törenine katıldı.
Nisan ayı ise acılarla dolu geçti. Diyarbakır’ın Genç ilçesi Doğrular Mevkiinde meydana  gelen trafik kazasında, aynı araçta bulunan 4 Rizeli iş adamından Hasan Külünkoğlu hayatını kaybetti. Zonguldak da köprü faciası yaşandı ve 15 kişi yaşamını yitirdi…
Mayıs ayı ise Rize için tarihi bir ay oldu. Ovit temel atma töreni öncesi 6 bakan Çay TV’ye konuk oldu.12 mayıs da başbakan Erdoğan’ın da katıldığı ak parti il kongresi stadyum da yapıldı ve Hikmet Ayar yeniden başkanlığa seçildi. Tarihler 13 mayısı gösterdiğinde ise bölgenin 130 yıllık hayali gerçek oldu ve başbakan Erdoğan Ovit’in temelini attı. Ak parti Trabzon gençlik kolları tarafından gençlik şöleni düzenlendi. Mayıs ayının ortalarında başlayan yaş çay kampanyası ise adeta çileye dönüştü. Çayını Çaykur’a satamayan yaş çay üreticisi isyan etti, Rize’de çay eylemleri yaşandı. Ç.rizespor ise play offlar da Adanaspor a kaybederek süper lig hayallerini bir kez daha erteledi. Spor toto 2.lig grupta mücadele eden 1461 Trabzon spor şampiyon oldu ve ptt.1 ligde mücadele etme hakkı kazandı.
Haziran ayında Trabzon ve Rize de Türkçe olimpiyatları düzenlendi. Trabzon Düzköy karakolunda PKK tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Rize’de Türk yıldızları büyüleyen gösterilerinden birini gerçekleştirdi. Ç.Rizespor bir kez daha antrenör değişikliğine gitti ve Giray Bulak’ın yerine takımın başına Engin Korukır geçti.
Temmuz ayına samsunda yaşanan sel felaketi damga vurdu. Sel felaketinde 10 kişi yaşamını yitirdi. Rize de ise vali Seyfullah Hacımüftüoğlu iç işleri bakanlığı müsteşarlığına atandı.
 Ağustos ayında ise Rize belediye başkanı Halil Bakırcı Rize’nin merkezinde bulunan, eski görüntüsüyle şehrin imajını zedeleyen ve her an çökme tehlikesiyle gündeme gelen Rize belediye bloklarının yıkılacağını açıkladı. Rize valiliğine Rize valisi Nurullah Çakır atandı. Erzurum-Bayburt arasını 1 saate düşürecek kop tünelinin temeli atıldı
Eylül de Ordu’da ki teleferik projesi için durdurulma kararı verildi.
Ekim ayında Rize ve Trabzon da  kentsel dönüşüm kapsamında ilk yıkım yapıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu Rize’ye geldi ve çayla ilgili önemli eleştiriler yaptı. Rize milletvekillerine yüklendi. Artvin de yağmur hayatı felç etti. Avrasya üniversitesi Yomra kampüsü Tarbzon’a kavuşturuldu. Trabzon da ilk temiz futbol eylemi yapıldı. Ttrabzon‘da Mimar Sinan proje olimpiyatları düzenlendi.
Kasım ayında ise Rize OSB önündeki engeller kalktı. Başbakan Erdoğan Rize’ye geldi ve toplu açılış törenlerini gerçekleştirdi. Artvin’de ise yıllardır tartışılan yerleşim yeri seçildi.ve Artvin’n yerleşim yeri yansıtıcılar bölgesi oldu. Trazbon da toki başkanlığında 226 konutun ihalesine başlandı.
Aralık ayında Trabzonspor tarihinde ilk kez mali kurulda 128 milyon borçlandırıldı.. Ç.rizespor’da teknik direktör Engin Korukır istifa etti Korukır’ın yerine Mustafa Denizli göreve getirildi. aralık ayının son günlerinde ise Karadeniz Gürcistan açıklarında deprem meydana geldi deprem Rize,Trabzon,Ordu ve Artvin’de hissedildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?