19 Eylül Gaziler Günü Rize'de Kutlandı

Rize'de 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Güneydoğu gazisi Yıldıray Saka, burada yaptığı konuşmada, gazilik unvanının devlet tarafından verildiğini belirterek, "Gaziler bu vatan için çarpışmış ve bu yüzden gazilik unvanı ile onurlandırılmıştır" dedi.

Gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan olmadığını vurgulayan Saka, şöyle devam etti:

"Gazilik, ömür boyu taşınacak bir değerdir. Gaziler bu unvanı alırken süngünün ucunda, merminin vızıltısında, bombanın dehşetinin içinde bulunmuştur. Sıkıntılı ve korkulu günler geçirdik. Korkularımızı sildik. Milletimiz gözümüzün önüne geldi ve acılarımızı unuttuk. Hep 'vatan' dedik. Vatan savunmasında akacak her bir damla kanı helal bildik. Kollarımızın arasında şehit olan arkadaşlarımızı ve komutanlarımızı kucakladık. Zaman geldi şehitlerin açık gözlerini ellerimizle kapattık, 'niye ben de şehit olmadım' diye gözyaşı döktük. Uğrunda savaştığımız devlet bizi, unvanların en asil ve en şereflisi ile onurlandırdı."

Jandarma Binbaşı Özgür Özgü ise dün olduğu gibi bugün de aynı inançla aziz vatanın birliği, bölünmezliğine ve ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman canlarını feda etmeye hazır olduklarını ifade ederek, "Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gaziler ise onurlanmış askerdir. Bugün millet olarak birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve hür yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz" diye konuştu.

Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından sona erdi.

 

Pazar'da 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı...

Meydan Parkı'nda düzenlenen törene AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Başçavuş Eriş Akşit, burada yaptığı konuşmada, en büyük gazinin, bu unvanı 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.

Akşit, vatan savunmasında, şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram bulunmadığını belirterek, "Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" dedi.

Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından sona erdi.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi